Πώς 30 δυνατά Mini 130 ίππων και 600 kg έκλεψαν την παράσταση (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Για 45 λεπτά της ώρας 30 δυνατά κλασικά Mini πάλαιψαν μέχρις εσχάτων στο Goodwood Revival που αναβιώνει όλη την ατμόσφαιρα των ’60s. Ανάμεσά τους μερικοί σταρ της οδήγησης. Να πώς τα λιλιπούτεια Mini των 130 ίππων στα 600 κιλά κράτησαν στις μύτες τους θεατές

Mini classic Goodwood

Οι Αγγλούρες λατρεύουν τα Mini. Και πώς αλλιώς να γινόταν αφού το θέαμα ήταν, για μία ακόμη φορά, εντυπωσιακό.


Γλυστρίματα με υψηλές ταχύτητες, dog fights αλλά και ευ αγωνίζεσθαι – όπως είναι πάντα ο κανόνας στο Goodwood Revival.

O οδηγικός κανόνας με τα κλασικά Mini είναι να ΄χεις το δεξί πόδι σου βαθιά φυτεμένο στο τέρμα του πεντάλ και από ‘κει και πέρα να μάχεσαι σώμα με σώμα χωρίζοντάς σε ελάχιστα εκατοστά από τον περιβάλλοντα ανταγωνισμό.

Πρόκειται για το how-to της υπόθεσης, το οποίο γνωρίζουν καλά οι εξοικειωμένοι με την οδήγηση στο όριο των κλασικών αλλά δυνατών τέκνων του Alec Issigonis.

Μεταξύ των οδηγών ο νικητής του Le Mans, Romain Dumas, ο André Lotterer, οι Martin και Alex Brundle καθώς και ο σταρ του Βρετανικού Πρωταθλήματος Τουρισμού, Andrew Jordan, που είχε την pole position και μοιράστηκε το αυτοκίνητό του με τον οδηγικό θρύλο των κλασικών Mini, Nick Swift.

Δείτε πώς πήγαιναν «αέρα» στο βίντεο που ακολουθεί – από το 7:15 έως το 8:45.


Chris Harris Mini

Photo: Huck Mountain for Classic Driver / goodwood.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει