Συμβαίνει στη Rétromobile. Εκεί όπου το χθες έχει σημασία

Post date:

Author:

Category:

 

Rétromobile 2018Η έκθεση της Rétromobile είναι κάτι παραπάνω από ένα «Σαλόνι» αυτοκινήτου. Σε μια εποχή όπου η αυτοκίνηση αλλάζει τελεσίδικα, είναι μια υπενθύμιση ενός διαφορετικού κόσμου που γαλούχησε γενιές και γενιές φίλων της οδήγησης

Η έκθεση απέκτησε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, περισσότερο χώρο για τους εκθέτες, περισσότερη άνεση για τους επισκέπτες, περισσότερους λόγους για να αγοράσουν, να ονειρευτούν, να βρουν πληροφορίες και να θαυμάσουν νέα και κλασικά αυτοκίνητα στα αμέτρητα περίπτερα.

Οι επισκέπτες έρχονται από τις τέσσερις γωνιές του κόσμου για να δουν από κοντά προς τα πού κινείται η αγορα των classics, να εντοπίσουν εξειδικευμένους τεχνίτες που συνεχίζουν να παράγουν εξαρτήματα βάσει των αρχικών blueprints και, τελικά, να ζήσουν από κοντά το σταυροδρόμι όπου η κληρονομιά και η ιστορία συναντώνται.

Πλέον, η έκθεση αποκτά και έναν ευρύτερο συμβολισμό. Καθώς η αυτοκίνηση αλλάζει, όσο η ηλεκτροκίνηση θα απορροφά κονδύλια, κρατικά κίνητρα και αγοραστικό ενδιαφέρον αλλά και όσο η αυτόνομη οδήγηση θα κυριεύσει τον κόσμο, τόσο η διατήρηση αυτοκινήτων τού χθες σε άψογη κατάσταση θα παραμένει ένας φάρος για το συλλογικό μας παρελθόν. 

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη ιστοσελίδα της Rétromobile.

Photo: retromobile.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»