Ο συλλέκτης με τα ιταλικά. Ζηλεύουμε

Post date:

Author:

Category:

Ήταν ο άνθρωπος πίσω από την περιοδεία World Tour του Michael Jackson. Είναι ο άνθρωπος με την αξιοζήλευτη συλλογή με τις ιταλίδες «θεές». Ας τον γνωρίσουμε

Ο John Campion ξεκίνησε την καριέρα του στο Los Angeles. Τότε που, όπως περιγράφει στο Petrolicious, έφυγε το 1984 από την Ιρλανδία και πήγε στις Η.Π.Α. δουλεύοντας αρχικά για διάφορες μπάντες του rock ‘n’ roll ως τεχνικός φωτισμού σε συναυλίες.

Αποφασισμένος να εδραιωθεί, «έβγαλε μερικά δολάρια», όπως λέει ο ίδιος, και το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν ένα μεταχειρισμένο Fiat X1/9, δείχνοντας από νωρίς την προτίμησή του στα ιταλικά. Τουλάχιστον, στην αρχή.

Μετά, «πέρασε» σε μια Porsche 911 του 1974 και από ‘κει και πέρα διάφορα αυτοκίνητα βρήκαν το δρόμο τους στο γκαράζ του. Μαζί με τέσσερις 911…

Και μετά, μια Pantera. «Ναι, ήταν ωραία να κυκλοφορείς με το Pantera στο Los Angeles στα ’80s και να δουλεύεις στη μπίζνα του rock ‘n’ roll», ομολογεί. 

Μετά, «έβγαλε μερικά ακόμα δολάρια». Και μετά, και άλλα δολάρια. Είναι μια φράση που επαναλαμβάνει συχνά στη συνέντευξή του, αλλά δεν δείχνει αλαζονεία η διατύπωσή της παρά μόνο παραδοχή για το αυτονόητο: πως το σπορ του αυτοκινήτου, των συλλεκτικών Alfa, Lancia και τόσων άλλων μυθικών κατασκευών, περνά αναγκαστικά από το χρώμα του χρήματος. 

Photo: Petrolicious

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει