Ο συλλέκτης με τα ιταλικά. Ζηλεύουμε

Post date:

Author:

Category:

Ήταν ο άνθρωπος πίσω από την περιοδεία World Tour του Michael Jackson. Είναι ο άνθρωπος με την αξιοζήλευτη συλλογή με τις ιταλίδες «θεές». Ας τον γνωρίσουμε

Ο John Campion ξεκίνησε την καριέρα του στο Los Angeles. Τότε που, όπως περιγράφει στο Petrolicious, έφυγε το 1984 από την Ιρλανδία και πήγε στις Η.Π.Α. δουλεύοντας αρχικά για διάφορες μπάντες του rock ‘n’ roll ως τεχνικός φωτισμού σε συναυλίες.

Αποφασισμένος να εδραιωθεί, «έβγαλε μερικά δολάρια», όπως λέει ο ίδιος, και το πρώτο του αυτοκίνητο ήταν ένα μεταχειρισμένο Fiat X1/9, δείχνοντας από νωρίς την προτίμησή του στα ιταλικά. Τουλάχιστον, στην αρχή.

Μετά, «πέρασε» σε μια Porsche 911 του 1974 και από ‘κει και πέρα διάφορα αυτοκίνητα βρήκαν το δρόμο τους στο γκαράζ του. Μαζί με τέσσερις 911…

Και μετά, μια Pantera. «Ναι, ήταν ωραία να κυκλοφορείς με το Pantera στο Los Angeles στα ’80s και να δουλεύεις στη μπίζνα του rock ‘n’ roll», ομολογεί. 

Μετά, «έβγαλε μερικά ακόμα δολάρια». Και μετά, και άλλα δολάρια. Είναι μια φράση που επαναλαμβάνει συχνά στη συνέντευξή του, αλλά δεν δείχνει αλαζονεία η διατύπωσή της παρά μόνο παραδοχή για το αυτονόητο: πως το σπορ του αυτοκινήτου, των συλλεκτικών Alfa, Lancia και τόσων άλλων μυθικών κατασκευών, περνά αναγκαστικά από το χρώμα του χρήματος. 

Photo: Petrolicious

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»