Ήταν το δώρο που έκανε η ιταλική εταιρεία στον μόλις, τότε, μεταγραφέντα οδηγό της. Ο «Σούμι» είχε το F355 για τα πήγαινε-έλα στο Μονακό και τη Scuderia. Και κάποιος τώρα θα βρεθεί ξανά στα μπεζ δερμάτινα που καθόταν ο μεγάλος άτυχος της F1

To F355 GTS στο σχετικά σπάνιο χρωματικό συνδυασμό «μπλε με μπεζ». Μαζί και ένα χειροκίνητο κιβώτιο που προτίμησε ο Σουμάχερ
Το στόρι πάει ως εξής: ο Σουμάχερ είχε ήδη μπει σα σίφουνας στη Formula 1. Είχε ήδη, το 1994 και 1995, κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Οδηγών με τη Benetton, μία ομάδα που ελάχιστοι υπολόγιζαν ότι θα κατάφερνε κάτι τέτοιο.
H Η επιτυχία ξεκάθαρα αφειλόταν στο ταλέντο εκείνου του εικοσιπεντάχρονου Γερμανού που είχε φέρει τα πάνω-κάτω στο θεσμό.
Το επόμενο βήμα ήταν αναμενόμενο: ο Σουμάχερ είχε πάρει τη μεταγραφή για την ομάδα που κάθε νοήμων οδηγός ήθελε να οδηγεί για πάρτη της. Τη Ferrari.
Η τελευταία λίγο καιρό πριν είχε προσθέσει στη γκάμα της το F355. Ήταν το νεότερο αυτοκίνητο της εταιρείας, ένα από τα ομορφότερα Ferrari που φτιάχτηκαν τα νεότερα χρόνια και αυτό που όλοι ήθελαν. O Τζέρεμι Κλάρκσον είχε πει εκείνο τον καιρό ότι ήταν «το καλύτερο αυτοκίνητο που είχε οδηγήσει». Τον πίστεψα.

Όμορφα και γαλαντόμα η εταιρεία χάρισε στον νέο σταρ της ομάδας ένα τέτοιο. Για την ακρίβεια, αυτό που βλέπετε, ένα F355 GTS, σε Blu Le Mans με μπεζ Pella Crema στο εσωτερικό, μπιμπικωτό και χάρμα ιδέσθαι. Κυκλοφόρησαν μάλιστα διάφορες φωτό με τον Σουμάχερ να το οδηγεί. Φαντάζεσαι το χαμό απ΄όπου περνούσε

Φωτογραφία του Σουμάχερ στον Τύπο της εποχής
Πωλείται «επιπλωμένο»
Κατασκευασμένο αρχές ’96, με παραγγελιά από τον Σούμι για χειροκίνητο εξάρι κιβώτιο και όχι για το προαιρετικό και πιο «χάιτεκ» ημιαυτόματο στυλ F1.
Μάλιστα, όπως μαρτυρούν οι φωτό, υπάρχει ακόμη η υπογραφή του στο πίσω μέρος του καθίσματος.

Για την ιστορία, ο Μίκαελ παρέλαβε το αυτοκίνητο στις 30 Απριλίου 1996, από την αντιπροσωπεία της Ferrari στο Βισμπάντεν της Γερμανίας, δύο μόλις μέρες μετά το Grand Prix στο Νίρμπουργκρινγκ, όπου είχε τερματίσει στη δεύτερη θέση με το μονοθέσιο της Ferrari.
Το αυτοκίνητο χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις του γύρω από την τότε κατοικία του, στο Μονακό.
Ιδιαίτερη λεπτομέρεια; Η πρώτη σφραγίδα στο βιβλίο συντήρησης του αυτοκινήτου έπεσε λίγες μόλις μέρες αργότερα, στις 5 Μαΐου του ’96, με σημείωση πως ο οδομετρητής έδειχνε ήδη 1.639 χιλιόμετρα. Χίλια εξακόσια σαράντα χιλιόμετρα σε λιγότερο από μία εβδομάδα; Ίσως η πιο πειστική ένδειξη πως ο Σουμάχερ δεν κατέβαινε από τη θέση του οδηγού

Ο V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας των 380 ίππων στρόφαρε στις 8.250 σ.α.λ., διέθετε 5 βαλβίδες ανά κύλινδρο και είχε χωρητικότητα 3,5 λίτρων – εξ ου και ο κωδικός της ‘’355’’
Η δημοπρασία
Με αυτά και με εκείνα, ο γνωστός οίκος δημοπρασιών Sotheby’s έχει προγραμματίσει την πώληση αυτού του μοναδικού αυτοκινήτου τις προσεχείς ημέρες.
Αξιοσημείωτο είναι ότι κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια το μπλε F355 GTS παρέμεινε στον ίδιο ιδιοκτήτη που το είχε αποκτήσει το 2004, σε δημοπρασία στο Μονακό.
Πλέον το αυτοκίνητο βρίσκεται στη Γαλλία, εμφανίζει κάτι περισσότερο από 47.000 χιλιόμετρα και είναι σε αξιοζήλευτη, για τα χρόνια του, κατάσταση.
Μπόνους ότι στα ελαφρώς ρυτιδιασμένα καθίσματα καθόταν ένας τεράστιος του σπορ. Η δημοπρασία ξεκινά στις 4 Φεβρουαρίου και εκτιμάται γενικώς ότι θα κινηθεί στην περιοχή των €300.000, αν και τίποτα δεν είναι δεδομένο με τέτοιο «βιογραφικό»

Photo: RM Sotheby’s / Verstraten Fotografie
Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.