Βγάζει η Opel το Manta σε υπέροχο ηλεκτρικό restomod; (βίντεο)

Post date:

Author:

Category:

Αν δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να επανέλθει στο σήμερα το πανέμορφο Opel Manta του παρελθόντος από το να είναι ηλεκτρικό ρεστομόντ, ας είναι και έτσι. Και οι επίσημες πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία δείχνουν πως η ατάκα ”Back to the Future” είναι συνδυασμός που κλικάρει καρδιές

Opel Manta GSe Restomod

Η ανακοίνωση της Opel ότι μέχρι το 2024 κάθε μοντέλο της θα είναι ηλεκτρικό είναι δεδομένη. Δεν είναι δεδομένο ωστόσο ότι το Opel Manta GSe ElektroMOD, όπως είναι το όνομα του restomod, θα πάρει σάρκα και οστά


Για όσους είναι αρκετά μεγάλοι για να θυμούνται το Opel Manta, δε χρειάζονται πολλές συστάσεις

Για τους υπόλοιπους; Αρκεί να δουν το σχήμα του Opel Manta GS εν μέσω σεβεντίλας. Το γερμανικό κουπέ ήταν επιτυχία από τα αποδυτήρια.

Στη συνέχεια το όνομα Manta είχε διάδοχο, ειδικές διαδρομές, νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ραλί, αλλά, ναι, αυτά ήρθαν μετά.

Ακόμα και το όνομα ήταν εμπνευσμένο. Ό Αμερικανός σχεδιαστής του, George Gallion, είχε κανονίσει να συναντηθεί με την ομάδα του Γάλλου ωκεανογράφου και ερευνητή Jacques Cousteau.

«Είχαμε επιλέξει το όνομα ‘Manta’», δήλωσε ο Gallion, 51 χρόνια μετά την αποστολή του στο Παρίσι.«

»Τότε η χρήση ονομάτων ζώων ταίριαζε με το πνεύμα της εποχής, η Ford Mustang και η Corvette Stingray ήταν πολύ επιτυχημένα μοντέλα στις ΗΠΑ. Το Manta μας ήταν επίσης ένα ‘pony car’. Είχαμε στη διάθεσή μας δέκα ημέρες για να σχεδιάσουμε ένα λογότυπο, αλλά δυσκολευόμασταν να βρούμε το κατάλληλο»


Ari Vatanen Opel manta

Το ρεστομόντ

Το Opel Manta GSe ElektroMOD δεν είναι ένα απλό restomod, έτσι, για το επικοινωνιακόν της υπόθεσης.

Η εταιρεία δήλωσε ότι σηματοδοτεί τη δυνατότητα να μην πληγούν από απαγορεύσεις παλαιότερα αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης

Ταυτόχρονα είναι μια υπενθύμιση του πόσο υπέροχες ήταν οι σχεδιαστικές γραμμές περασμένων δεκαετιών.

Επίσης, κοιτώντας προσεκτικά το restomod της Opel, φαίνεται η νέα μπροστινή μάσκα της εταιρείας, η λεγόμενη Opel Vizor. Ενσωματώνει σε ένα ενιαίο σύνολο τη γρίλια, τα φωτιστικά σώματα και το λογότυπο της εταιρείας.

Τα νέα Crossland και Mokka ήδη την έχουν και όλα τα μελλοντικά μοντέλα της Opel είναι έτσι στο εξής.

Για την ώρα, υπάρχει και το επίσημο βίντεο.


50 χρόνια Opel Manta. Το σαλάχι που έγινε θρύλος

Opel Manta

Photo: opel.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει