Εξαγοράζει, τελικά, η PSA την Opel;

Post date:

Author:

Category:

 

Opel Peugeot εξαγορά

 

Τις τελευταίες μέρες, η είδηση πως η PSA (Peugeot/Citroën) αναλαμβάνει το ευρωπαϊκό τμήμα των δραστηριοτήτων της Opel κάνει το γύρο του κόσμου.

Η επίσημη απάντηση που λάβαμε προ ολίγου από την Διευθύντρια Επικοινωνίας της General Motors Hellas, κ. Αμαλία Γιαννακοπούλου, είναι η εξής:

 

”Από το 2012, η General Motors και ο Όμιλος PSA έχουν σε εφαρμογή μια συμμαχία που μέχρι σήμερα καλύπτει, τρία έργα στην Ευρώπη και η οποία έχει δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες για τις δύο ομάδες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η General Motors και ο Όμιλος PSA εξετάζουν τακτικά πρόσθετες δυνατότητες επέκτασης της συνεργασίας αυτής. Ο όμιλος PSA και η General Motors επιβεβαιώνουν τη διερεύνηση πολλών στρατηγικών πρωτοβουλιών που αποσκοπούν στη βελτίωση της κερδοφορίας και της λειτουργικής αποτελεσματικότητας, συμπεριλαμβανομένης μιας πιθανής εξαγοράς της Opel Vauxhall από την PSA.

Δεν μπορεί να υπάρξει καμία διαβεβαίωση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία.”

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται συνοπτικά το οικονομικό προφίλ των δύο μεγάλων εταιρειών.

 

Peugeot Opel εξαγορά, takeover

 

Τέλος, ανάμεσα στα ενδιαφέροντα ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα, αξίζει να διαβαστούν οι insider πληροφορίες του BBC εδώ.

Photo: BBC, Καθημερινή

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει