0-100 σε 9,9 δ/λ για το VW up!

Post date:

Author:

Category:

 

Για πρώτη φορά, η Volkswagen τοποθετεί έναν 3κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα στο μικρότερο μοντέλο της. Kαι του δίνει πολύ καλές επιδόσεις από €11.730

Ο ήδη γνωστός και ιδιαίτερα δημοφιλής 1.0 TSI κινητήρας, έχει τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Volkswagen, όπως το Polo και το Golf, λαμβάνοντας πάντα εξαιρετικές κριτικές τόσο για τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, όσο και για την αποδοτικότητά του.

Στο νέο up! ο βενζινοκινητήρας turbo άμεσου ψεκασμού 1.0L αποδίδει 90 ίππους και αποτελεί το πιο δυνατό κινητήρα της γκάμας του νέου μοντέλου. 

Η μέγιστη ροπή των 160Nm είναι διαθέσιμη από τις 1.500 έως τις 3.500 σ.α.λ.

Ποτέ πριν το up! δεν απέδιδε τόσο μεγάλη ισχύ. Οι αριθμοί των επιδόσεων μιλούν από μόνοι τους, αφού επιταχύνει 0-100 km σε 9,9 δευτερόλεπτα και με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 185 km/h.

Παρά όμως τον  ισχυρό κινητήρα και τις κορυφαίες επιδόσεις, η κατανάλωση του up! TSI παραμένει σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα: σε μεικτό κύκλο δεν χρειάζεται παρά μόνο 4.7 lt/100km. 

Η λιανική τιμή του up! TSI ξεκινάει από €11.730

Info: volkswagen.gr / Photo: volkswagen

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει