5 αστέρια, 11 αερόσακοι και Sensing 360 για το Honda CR-V

Post date:

Author:

Category:

Κορυφαία διάκριση για το Honda CR-V που απέσπασε αξιολόγηση με 5 αστέρια στο EuroNCAP, συνοδεία ενός ολοκληρωμένου πακέτου παθητικής ασφάλειας

Honda CR-V Euro NCAP

Τα τελευταία μοντέλα CR-V διαθέτουν τις πιο πρόσφατες, αναβαθμισμένες τεχνολογίες Honda SENSING και SENSING 360 που υποστηρίζονται από αισθητήρες σόναρ και μία εμπρόσθια ευρυγώνια κάμερα, παρέχοντας ολοκληρωμένη ασφάλεια


Ακλουθεί Δελτίο Τύπου: Η δέσμευση της Honda για μηδενικά τροχαία ατυχήματα με οχήματα Honda μέχρι το 2050 διασφαλίζει ότι το CR-V παραμένει ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του

Το Honda Sensing 360

Το σύστημα διαθέτει μια κάμερα με γωνία θέασης 100° προς τα εμπρός, ραντάρ χιλιοστομετρικού κύματος και τέσσερα ραντάρ στις γωνίες προσφέροντας πλήρη εικόνα 360° γύρω από το όχημα.

Η αναγνώριση αντικειμένων μέσω της ανανεωμένης εμπρόσθιας κάμερας του CR-V, και η ανίχνευση αντικειμένων μέσω ραντάρ, επιτρέπει στο όχημα να αναγνωρίζει τις γραμμές του δρόμου, τα κράσπεδα, τις μοτοσυκλέτες, τους ποδηλάτες και άλλα οχήματα.

Στο πλήρες πακέτο τεχνολογιών του SENSING 360 της Honda περιλαμβάνεται το αναβαθμισμένο σύστημα Front Cross Traffic Warning, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να ανιχνεύει την παρουσία οχημάτων αριστερά, δεξιά και μπροστά από το αυτοκίνητο και να εκδίδει ηχητικές, οπτικές και απτικές ειδοποιήσεις για τον οδηγό, εάν πλησιάζει με υπερβολική ταχύτητα. 

Στην περίπτωση που ο οδηγός δεν αντιδράσει, ενεργοποιείται το Collision Mitigation Braking System, το οποίο εφαρμόζει αυτόματα ελαφρά πίεση πέδησης για να μειώσει την πιθανότητα ή τη σοβαρότητα μιας μετωπικής σύγκρουσης. Εάν το σύστημα διαπιστώσει επικείμενη σύγκρουση, θα φρενάρει πλέον δυνατά.


Δοκιμή: Οδηγώντας το νέο και άκρως ενδιαφέρον Honda ZR-V

Οι δοκιμές ενισχύσεις

Επίσης, προκειμένου να πληροί τα αυστηρά πρότυπα ασφαλείας Euro NCAP σε περίπτωση πρόσκρουσης για την προστασία ενηλίκων επιβατών, το αμάξωμα του CR-V ενσωματώνει έναν αριθμό δομικών δοκών που βελτιώνουν τη συνολική παθητική ασφάλεια του οχήματος.

Εν προκειμένω, το πλευρικό πλαίσιο και το πάνω στοιχείο του πλαισίου δημιουργούν πολλαπλές διαδρομές απόσβεσης/κατανομής φορτίου σύγκρουσης διαχέοντας την ενέργεια μακριά από την καμπίνα. Επιπλέον, η κολόνα Α έχει σχεδιαστεί και ενισχυθεί ώστε να αποτρέπει την παραμόρφωση του κλωβού επιβατών.  


Δοκιμή: Οδηγώντας το νέο και άκρως ενδιαφέρον Honda ZR-V

11 αερόσακοι στον βασικό

Εκτός από το ισχυρότερο, πιο ανθεκτικό πλαίσιο, όλες οι εκδόσεις του νέου CR-V περιλαμβάνουν συνολικά 11 αερόσακους στον βασικό τους εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων των αερόσακων γονάτων οδηγού / συνοδηγού για τη μείωση των τραυματισμών κατά τις μετωπικές συγκρούσεις και των πλευρικών αερόσακων για την προστασία των μπροστινών και των πίσω επιβατών.

Για πρώτη φορά υπάρχει ένας μπροστινός κεντρικός αερόσακος, για την αποφυγή της επαφής και ενδεχόμενου τραυματισμού μεταξύ οδηγού και συνοδηγού σε μία πλευρική σύγκρουση.

Info / Photo: honda.gr


Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει