Αυτά είναι τα 10 γρηγορότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Για την ώρα

Post date:

Author:

Category:

Αυτή είναι η επικαιροποιημένη λίστα με το Top 10 των ταχύτερων αυτοκινήτων παραγωγής στον πλανήτη γη. Προσδεθείτε

Porsche 918 Spyder

«Μπαμπά, μην τρέχεις»; Η απάντηση


Το πρώτο αυτοκίνητο που, μια φορά και έναν καιρό, ξεπέρασε το φράγμα των 200 μιλίων ανά ώρα, δηλαδή τα 320 χιλιόμετρα, ήταν η ωμή -πιο ωμή δε γίνεται- Ferrari F40

Για την ιστορία, ήταν το τελευταίο αυτοκίνητο για το οποίο έδωσε προσωπική έγκριση ο γερο-Enzo πριν αποχωρήσει απ’ αυτόν τον μάταιο, υλιστικό, κατακόκκινο κόσμο μέσα σε ένα επουράνιο μπάκετ.

Το ρεκόρ της F40 έλαβε χώρα το 1987, κάποια τριάντα τέσσερα χρόνια πριν.

Ferrari F40

Θα περίμενε κανείς πως τα επόμενα χρόνια το ένα ρεκόρ θα διαδεχόταν το άλλο. Όμως τα χιλιόμετρα της μεγάλης τελικής δεν είναι ξηροκάρπια για να καταπίνοναι αμάσητα

Η αεροδυναμική αντίσταση σ’ αυτά τα χιλιόμετρα είναι αόρατος τοίχος, η απαγωγή θερμότητας είναι κρίσιμο τόπικ και πάντα χρειάζεται ένα μπάτζετ με πολλά μηδενικά στο τέλος για να μπει μία αυτοκινητοβιομηχανία στη διαδικασία.

Μια διαδικασία που, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, φαίνεται να έχει πάρει πιο συντετμημένη μορφή με τα κάθε λογής ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα που δρομολογούνται.

Ναι, είναι πιο εύκολο πλέον να ανεβαίνει η τελική ταχύτητα, έστω και αν δεν εμπεριέχεται η μπρουτάλ εμπειρία παλαιότερων, πιο «αναλογικών» υπεραυτοκινήτων.

Τεσπά, αυτή είναι η λίστα με τα 10 ταχύτερα αυτοκίνητα για το 2021.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει