Αυτά είναι τα 10 γρηγορότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Για την ώρα

Post date:

Author:

Category:

Bugatti Chiron Super Sport – 490 km/h

Bugatti Chiron Super Sport

Ό,τι ταχύτερο κυκλοφορεί


Στις 2 Αυγούστου του 2019, σε μια πίστα στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας, ο εργοστασιακός οδηγός της Bugatti, ο 58χρονος Βρετανός Andy Wallace, ανέβασε σταδιακά την ταχύτητα της μαύρης Bugatti Chiron, ανά 50 km/h

- Διαφήμιση-

Το έκανε για να βεβαιώνεται πως όλα δουλεύουν καλά – ειδικά σε σχέση με τις όποιες τάσεις ανύψωσης και την αρνητική άντωση. Η τελευταία ήταν απαραίτητη για να μην εκτοξευτεί στα ουράνια.

Η όλη διαδικασία απαιτούσε τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση. Η Bugatti κάλυπτε 136 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Σε ταχύτητες πάνω από τα 400 km/h το αυτοκίνητο είναι σα να κινείται κόντρα σε τοίχο. Η πίεση του αέρα, η πυκνότητα και η θερμοκρασία μπορούν να επηρεάσουν την τελική ταχύτητα μέχρι και 25 km/h. 

Τα χρονόμετρα σταμάτησαν στα 490 – για την ακρίβεια, στα 490, 484 km/h. Αμέσως μετά, ο CEO της εταιρείας ήταν ξεκάθαρος: «Αυτή ήταν η τελευταία φορά για εμάς. Η Bugatti θα γραφτεί στην ιστορία ως το πρώτο αυτοκίνητο που ξεπέρασε τα 300 μίλια την ώρα. Και θα μείνει ως τέτοιο για πάντα. Δε θα ασχοληθούμε ξανά με ρεκόρ ταχύτητας»

Δείτε το επίσημο βίντεο (με κάποιες 10 εκατομμύρια και πλέον προβολές) που αποτύπωσε το εγχείρημα.

Κάπως έτσι, λοιπόν, είναι τα λίγο κάτω από 500 χιλιόμετρα την ώρα.με τα γρηγορότερα αυτοκίνητα στον κόσμο. Για την ώρα


Photo: media press

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει