Αυτά είναι τα 10 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα

Post date:

Author:

Category:

Αν θέλετε να μάθετε ποια είναι τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα που προβλημάτισαν λιγότερο τους ιδιοκτήτες τους, αυτό είναι το Top 10, σύμφωνα με την έρευνα της JD Power για το 2019

Πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα 2019

Από την εταιρεία ερευνών JD Power προέκυψε πως ο μέσος όρος προβλημάτων κατά την πρώτη χρονιά ιδιοκτησίας των καινούργιων αυτοκινήτων δεν έχει βελτιωθεί από το 2018. Ωστόσο υπάρχει μία εταιρεία η οποία φαίνεται να διαπρέπει όσον αφορά τα αξιόπιστα αυτοκίνητα που κατασκευάζει


Συγκεκριμένα, η έρευνα κατέδειξε πως ο μέσος όρος προβλημάτων ανά μοντέλο στις πρώτες 90 ημέρες χρήσης του είναι 93 προβλήματα ανά 100 ίδια αυτοκίνητα

Για να έχετε μία τάξη μεγέθους, στην πρώτη δεκάδα, στη θέση Νο10, βρίσκεται η Toyota, μία εταιρεία που το βιογραφικό της συνοδεύεται από υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας. Τα μοντέλα της, λοιπόν, εμφανίζουν 90 προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα. Κάτι λιγότερο, δηλαδή, από τα 93 του μέσου όρου της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ως όμιλος διέπρεψε το Hyundai Motor Group. Συγκεκριμένα, τα μοντέλα του βρέθηκαν στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης στη λίστα με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα.


Οι Genesis, Kia και Hyundai ήταν αυτές που κατέλαβαν το Top 3 στη λίστα με τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα. Μάλιστα, αυτό συνέβη για δεύτερη συνεχόμενη φορά

Hyundai i30 Fastback N

Αναλυτικά τα αποτελέσματα είχαν ως εξής:

Νο 10. Toyota

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 90

No 10. Lexus

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 90

Νο 10. Dodge

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 90

No 7. Nissan

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 86

No 6. Chevrolet

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 85

No 5. Lincoln

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 84

No 4. Ford

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 83

No 3. Hyundai

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 71

No 2. Kia

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 70

No 1. Genesis

Προβλήματα ανά 100 αυτοκίνητα: 63

Η απόσταση που δημιούργησαν οι Κορεάτες

Είναι ενδιαφέρον πως από τα 18 συνολικά μοντέλα του Hyundai Motor Group που αξιολογήθηκαν, τα 16 βρέθηκαν στις 3 πρώτες θέσεις στην αντίστοιχη κατηγορία τους. Επίσης, ακόμα και η σχετική διαφορά από τους ήδη αξιόπιστους κατασκευαστές του Top 10 εμφανίζει σημαντικό «σκαλοπάτι» (83 η Ford και 71 η αμέσως επόμενη Hyundai).

H Porsche 911 παραμένει η βασίλισσα της αξιοπιστίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Porsche 911 σημείωσε το καλύτερο σκορ από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο. Αν έμενε κανείς στα αποτελέσματα της JD Power, τότε πρόκειται για το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο της αγοράς. Στοιχείο που αποκτά ακόμα μεγαλύτεση σημασία αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για μια ξεκάθαρα σπορ κατασκευή που θεωρητικά τουλάχιστον δέχεται πιο πιεστική χρήση.


Porsche 911 Carrera S Cabriolet

O αριθμός των προβλημάτων που σημειώθηκαν ανά 100 μονάδες της Porsche 911 ήταν μόλις 53, σύμφωνα με την έρευνα της JD Power


Μερικά επίσης ενδιαφέροντα στοιχεία

Από την έρευνα προέκυψε πως το 2019 ήταν η πρώτη χρονιά μετά το 2014 που τα επίπεδα αξιοπιστίας παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά (2018).

Επίσης οι περισσότερες εταιρείες «επιδείνωσαν τη θέση τους» στην κλίμακα αξιολόγησης. Για την ακρίβεια, από τους 31 κατασκευαστές οι 13 εξ αυτών βελτίωσαν τη σχετική τους θέση ενώ οι 18 βρέθηκαν με περισσότερα προβλήματα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.


Όπως σημείωσε η ερευνητική πηγή, «οι κατασκευαστές συνεχίζουν να εμφανίζουν βελτίωση σε τομείς όπως τα συστήματα infotainment καθώς αυτά προσελκύουν το ενδιαφέρον των αγοραστών»

Για τη BMW Σειρά 3. Η «φανέλλα» η βαριά και οι τιμές

Ωστόσο μερικοί άλλοι, ουσιαστικά σημαντικότεροι, τομείς όπως «ατέλειες βαφής, θόρυβοι φρένων και ανάρτησης, κινητήρες που δεν εκκινούν ή συχνές ενδείξεις του ”check engine” δεν βελτιώθηκαν».

Στο παρακάτω γράφημα εμφανίζονται οι σχετικές θέσεις κατάταξης ανά κατασκευαστή.

Και στο αμέσως επόμενο τα Top 3 πιο αξιόπιστα μοντέλα ανά κατηγορία.


Lexus 30 χρόνια

Info: JD Power / Photo: 4Drivers / BMW / Lexus

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει