Αυτές είναι οι υπέροχες Alpine A110S των Alonso και Ocon

Post date:

Author:

Category:

Ως γνωστόν, η ομάδα της Renault στην F1 έχει μετονομαστεί σε Alpine F1 Team και δύο επιπλέον A110S μόλις παρουσιάστηκαν. Με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στους δύο οδηγούς της ομάδας, Fernando Alonso και Esteban Ocon

Alpine A110S F1 drivers

Η ανθρακί A110S των 292 ίππων με διακριτική υπενθύμιση των χρωμάτων της ισπανικής σημαίας


Alpine F1 drivers
Alpine F1 drivers

Η άλλη, η λευκή, με πιο πρόδηλη την τρικολόρ σύνδεση με τη Γαλλία, την πατρίδα του Ocon αλλά και της ίδιας της φίρμας

Τα specs της A110S

Με την ευκαιρία, να υπενθυμίσουμε πως η Alpine A110S είναι η αναβαθμισμένη έκδοση της «απλής» Α110.

Επιταχύνει από 0-100 km/h σε μόλις 4,4”, έχει τελική 260 km/h και η ισχύς των 292 ίππων (από τον ίδιο κινητήρα 1,8 λίτρων που κινεί και το Megane R.S.) περνά στο δρόμο από ένα 7-τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Χειροκίνητο δεν προβλέπεται για την Alpine

Alpine F1 drivers
- Διαφήμιση-

Η A110 S σε σχέση με την «απλή» Α110 διαθέτει, επίσης, πιο σφιχτά ελατήρια (κατά 50%) και πιο σκληρές αντιστρεπτικές (επίσης με διπλάσιο ποσοστό).

Τέλος, οι A110S συνδυάζονται με πιο φαρδιά ελαστικά που ευνοούν τα ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα μηχανικής πρόσφυσης του κεντρομήχανου σασί.

Νωρίτερα, στα τέλη του 2020, ο Ισπανός παγκόσμιος πρωταθλητής, Fernando Alonso, είχε ήδη παραλάβει την προσωπική του A110S, εκείνη τη φορά στο γνωστό μπλε ”Bleu Alpine”

Μιλώντας πάντως για χρωματολόγιο, μας άρεσε και αυτή που βλέπετε αμέσως παρακάτω, όπως προήλθε από το τμήμα εξατομίκευσης της Alpine, με αυτό το βαθύ μπλε και τους τροχούς 18 ιντσών στο GT Race Vibrant Gold.

Με την ευκαιρία, μπορείτε να χαζέψετε το γρήγορο configurator στον επίσημο ιστότοπο της Alpine.


Renault Twingo RS δοκιμή

Photo: alpinecars.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει