«Πουλάω τη BMW για να πάρω Alfa». Η επιθετική διαφήμιση

Post date:

Author:

Category:

alfa-romeo-bmw-ads-4drivers.gr

Οι νέες καμπάνιες της Alfa Romeo Giulia δεν είναι μελιστάλακτες. Βαράνε άμεσα στο δόξα πατρί των ανταγωνιστών της. Χωρίς κανένα κλισέ. Θεμιτό ή υπερβολικό; Εσύ αποφασίζεις

Ο Doug έχει μια BMW 328i. Ο Dan, ένας αμερικανός επιχειρηματίας, έχει ένα Audi A4. O  φωνακλάς Shawn έχει μια Mercedes C300. Και οι τρεις έχουν ένα κοινό. Τα δίνουν για να πάρουν κάτι άλλο. Και το άλλο δεν είναι τίποτα άλλο από μια Alfa Romeo Giulia. 

Το σενάριο των διαφημιστικών κλιπς της Alfa Romeo USA ήδη κάνει το γύρο του κόσμου. Είναι επιθετικό και χωρίς κλισέ.

Αν δεν μ’ απατά η μνήμη μου απ΄τις νομικές σπουδές του παρελθόντος, σε κάποιες χώρες η λεγόμενη συγκριτική διαφήμιση (δείτε ένα παράδειγμα της γαλλικής Carrefour που καταδικάστηκε για πολύ πιο ήπια καμπάνια) είναι απαγορευμένη.

Μέχρι να αποφασίσουν, λοιπόν, οι ειδικοί ή μέχρι να δούμε κάποια απάντηση (ή και μη απάντηση) από τις BMW, Audi και Mercedes, η Alfa Romeo έχει ήδη κερδίσει τα δικά της λεπτά δημοσιότητας. 

Photo: Alfa Romeo

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»