Τίτλοι τέλους για την Alfa Romeo MiTo

Post date:

Author:

Category:

Alfa Romeo MiTo

Η απόφαση είναι ειλημμένη. Η παραγωγή της Αlfa Romeo MiTo θα λάβει τέλος στις αρχές του 2019

Σύμφωνα με το πενταετές πλάνο της Fiat Chrysler που ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη να αντικατασταθεί η Αlfa Romeo MiTo, τουλάχιστον στο προσεχές μέλλον. Θα αντικατασταθεί από ένα κόμπακτ SUV προκειμένου να καλύψει τις προτιμήσεις περισσότερων αγοραστών στις διάφορες αγορές.

- Διαφήμιση-

Η Roberta Zerbi, επικεφαλής της FCA στην Ευρώπη, δήλωσε πριν λίγες ημέρες στο βρετανικό Autocar πως η «MiTo είναι 3θυρη ενώ όλο και περισσότεροι πελάτες επιλέγουν 5θυρα μοντέλα». 

Το νέο αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί μεταξύ της Giulietta και της Stelvio και, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι αυτό που θα προσελκύσει ένα ευρύτερο κοινό, κυρίως νεανικό μεταξύ 30 και 40 ετών. 

H MiTo λανσαρίστηκε το 2008, συνεπώς μέτρα ήδη 10 χρόνια στην γκάμα της εταιρείας, με ενδιάμεσα updates το 2010 το ‘14 και το ‘16. 

Ωστόσο, οι χαμηλές πωλήσεις ενός ήδη «ηλικιωμένου» μοντέλου (παρά το νεανικό styling) στις περισσότερες αγορές και η τάση για SUV επέβαλαν την αλλαγή πλεύσης της Alfa Romeo. 

Photo: Alfa Romeo

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει