AMG Project One: Η Mercedes φέρνει τη Formula 1 στο δρόμο

Post date:

Author:

Category:

Συμβαίνει τώρα στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης: η Mercedes-AMG Project One εισάγει την τεχνολογία της F1 με πινακίδες κυκλοφορίας.

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος, η Mercedes παρουσίασε αυτές τις μέρες στο Διεθνές Σαλόνι της Φρανκφούρτης, το απόλυτο, ίσως, hyper-mega supercar. 

Aπόδοση 1.000 και πλέον ίππων, μόλις 275 »κομμάτια», κάποια εκατομμύρια ευρώ προ φόρων. Για να μην αναρωτέται κανείς στο αν θα προλάβει να καταθέσει την προκαταβολή, είναι όλα ήδη sold out

Η επιτχάχυνση από τα 0-200 km/h είναι κάτω από 6» με την ισχύ να μεταδίδεται μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων μονού συμπλέκτη.

Το άκρως αεροδυναμικό σύνολο είναι, κατά δήλωση της Mercedes, »μια παγκόσμια πρωτοπορεία καθώς συνδυάζει εξωπραγματικές επιδόσεις στην πίστα με καθημερινή αξιοποίηση της υβριδικής τεχνολογίας και εξαιρετική αποδοτικότητα καυσίμου (efficiency)».

Στην καρδιά του Project One, που εξελίχθηκε σε άμεση συνεργασία με την ομάδα της Mercedes στη Formula 1 και τους ειδικούς της Mercedes-AMG High Performance Powertrains, στο Brixworth, θα υπάρχει ένας trubo κινητήρας εσωτερικής καύσης 1.6 λίτρων, απόδοσης 759 ίππων και τέσσερις ηλεκτροκινητήρες.

Ο turbo V6 κινητήρας προέρχεται κατευθείαν απ΄το μοτέρ της F1, θα στροφάρει στις 11,000 rpm και θα στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Ο ένας ηλεκτροκινητήρας θα συνδέεται με το turbo ώστε να είναι πάντα ενεργοποιημένο και να έχει μηδενικό lag, ο δεύτερος θα είναι ενσωματομένος στο στρόφαλο και οι άλλοι δύο ηλεκτροκινητήρες θα μεταδίδουν την κίνηση στον εμπρόσθιο άξονα καθιστώντας τη Project One τετρακίνητη.

Το συγκλονιστικό hyper mega supercar της Mercedes θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του 2020 και θα μπορεί να κυκλοφορήσει κανονικά στο δρόμο

Σύμφωνα με δήλωση του CEO της Mercedes, Dr Dieter Zetsche, το Project One είναι το πιο φιλόδοξο έργο που έχει χειριστεί η Mercedes ενώ δείχνει το δρόμο που θα ακολουθήσει η μπράντα ως μια εταιρεία που θα στοχεύει στις επιδόσεις και το σπορ χαρακτήρα.

Για αρχή, το ιδιαίτερα εντυπωσιακό video της AMG Project One με πρωταγωνιστή τον οδηγό της αντίστοιχης ομάδας της Mercedes στη Formula 1, Lewis Hamilton.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Mercedes-AMG Project One στο επίσημo micro site της εταιρείας, εδώ.

Info/Photo: Mercedes 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Μιχάλης Λάμπρου
Μιχάλης Λάμπρου
Θήτευσε σε ιαπωνικά σεντάν (του μπαμπά). Στη συνέχεια ανακάλυψε την τέχνη τού να περπατά αθόρυβα, σαν τη γάτα τη νύχτα, και να παίρνει τα κλειδιά (του μπαμπά). Γράφει εξ αποστάσεως για το 4D (επαρχία, γαρ) και θέλει να μετακομίσει Αθήνα για να οδηγεί περισσότερα δημοσιογραφικά. Αν τον αφήσει ο μπαμπάς. Όσον αφορά τα αυτοκίνητα, του αρέσουν μόνο τα «μαμά».

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Citroën C5 Aircross. Το Citroën της δεκαετίας πάει «σφαίρα»

«Το Citroën C5 Aircross SUV μάλλον δικαιολογημένα μόλις έκανε επίδοση-ρεκόρ για τη μάρκα. Τολμηρό, άνετο, τόσο ποιοτικό όσο ποτέ και με χαρακήρα τυπικά Citroën»

Τρέχοντας με Radical. Η έξυπνη κίνηση της χαρντκορίλας

Η Radical θέλησε να μπει ως ένας άλλος ριζοσπάστης στο «χώρο» του εστιασμένου, πισταδόρικου motorsport