Ανάκληση για Opel Astra στην Ελλάδα

Post date:

Author:

Category:

Opel-Astra-k-4drivers.gr

Τα τελευταίας γενιάς Opel Astra, MY 2016-2018, σε πρόγραμμα ανάκλησης. Ποια μοντέλα αφορά;

Σύμφωνα με τη Γενική Γραµµατεία Βιοµηχανίας, η Opel Ελλάς Α.Ε. ανακαλεί προς έλεγχο 3.688 Opel Astra K, κατασκευασμένα από το 2016 – 2018, εξοπλισµένα µε κινητήρα ντίζελ σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβωτίο ταχυτήτων.

Η Opel διαπίστωσε ότι σε συγκεκριμένο αριθμό πλαισίων μοντέλων Opel Astra MY 2016-2018, εξοπλισμένα με συνδυασμό κινητήρα ντίζελ και χειροκίνητου κιβωτίου ταχυτήτων, υπάρχει η πιθανότητα εάν το πεντάλ φρένου πατηθεί εξαιρετικά αργά και σταθερά, ο οδηγός να διαπιστώσει μειωμένη ισχύ φρεναρίσματος και ανάγκη εκτεταμένης διαδρομής (πατήματος) του πεντάλ.

Ωστόσο, υπό γενικές συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου και του φρεναρίσματος έκτακτης ανάγκης, το σύστημα λειτουργεί όπως έχει σχεδιαστεί.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ατυχήματα που να σχετίζονται με την παραπάνω διορθωτική ενέργεια.

Για να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα, η Opel αποφάσισε να ενημερώσει με συστημένη επιστολή τους σχετικούς ιδιοκτήτες οχημάτων και να τους ζητήσει να φέρουν το όχημά τους προς έλεγχο σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο της.

Βάσει του αποτελέσματος ελέγχου, ενδέχεται να απαιτηθούν περαιτέρω διορθωτικές ενέργειες, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των απαιτούμενων ανταλλακτικών, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Photo: opel

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει