Αποκάλυψη για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupe. Και χωρίς τη μάσκα που διχάζει

Post date:

Author:

Category:

Η διάδοχη κατάσταση ενός επιτυχημένου, σωστού και αγαπημένου κουπέ, η νέα BMW Σειρά 2 Coupe, μόλις έκανε την επίσημη εμφάνισή της. Στην κορυφή της γκάμας η M240i ενώ έπεται η έκδοση Μ μέχρι τις αρχές του 2023

Νέα BMW Σειρά 2

Κλασικές αναλογίες, επιθετική σχεδίαση, πλήρως διαφοροποιημένη από τα μοντέλα της BMW Σειράς 1, ζύγισμα στο 50:50, σασί από Supra, αυξημένη ακαμψία, νέες δυνατότητες για ένα αυτοκίνητο που φαίνεται να επιβεβαιώνει πως στη Βαυαρία δεν ξέχασαν τη σωστή συνταγή


Εν μέσω ηλεκτροκίνησης, αμφιλεγόμενης σχεδίασης της νέας Σειράς 4 και αντίρροπων δυνάμεων ανάμεσα στους παραδοσιακούς φίλους της εταιρείας και το νέο της αγοραστικό κοινό (εκ Κίνας ορμώμενο), η εταιρεία παρουσίασε τη νέα BMW Σειρά 2 όπως μας αρέσει να τη βλέπουμε

Φαρδιά, «αντρική» -μετά συγχωρήσεως στην πολιτική ορθότητα-, επιθετική και με μαζεμένες διαστάσεις.

Άλλωστε σ’ αυτό το αυτοκίνητο θα βασιστεί η επόμενης γενιάς M2.

Συνοπτικά τα στοιχεία της νέας Σειράς 2 έχουν ως εξής:

Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí στο Μεξικό. Άφιξη στην αγορά στις αρχές του 2022.

Όταν λανσαριστεί, στην αιχμή του δόρατος θα βρίσκεται η BMW M240i xDrive Coupé με έναν 6-κύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 374 hp και τετρακίνηση.

Επίσης θα υπάρχουν εκδόσεις τετρακύλινδρων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων με πίσω κίνηση.

Νέα BMW Σειρά 2

Διαστάσεις

Εξωτερικό μήκος αυξημένο κατά 105 mm, πλάτος κατά 64 mm και μεταξόνιο κατά 51 mm συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Ύψος οχήματος χαμηλωμένο κατά 28 mm, μετατρόχια διευρυμένα κατά 54 mm μπροστά (BMW M240i xDrive Coupé: +63 mm) και 31 mm πίσω (BMW M240i xDrive Coupé: +35 mm).

Κάθετα διατεταγμένα ενεργά πτερύγια αντί για μπάρες.

Προεξέχοντες θόλοι τροχών χαρίζουν στο πίσω τμήμα μία δυναμική εμφάνιση.

Compact πίσω φωτιστικά σώματα με νέα διάταξη φώτων LED. Χαρακτηριστικές σχεδιαστικές πινελιές για την έκδοση M Sport και την BMW M240i xDrive Coupé

Νέα BMW Σειρά 2

Ξεκάθαρα βελτιωμένη από την προκάτοχό της στην ευελιξία, την ακρίβεια διεύθυνσης και τη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές έναντι του προηγούμενου μοντέλου

Άριστες ικανότητες σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων με βελτιστοποιημένη οδηγική άνεση και ακουστική.


BMW M2 CS

Ανάρτηση

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει εμπρός άξονα δύο συνδέσμων με γόνατα ελατηρίων, πίσω άξονα πέντε συνδέσμων, αμορτισέρ που ρυθμίζουν συνεχώς την απόσβεσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων (lift-related) και Electric Power Steering με λειτουργία Servotronic.

Ανάρτηση M Sport συμπεριλαμβανομένου variable sport steering (σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού) διατίθενται προαιρετικά.

Νέα BMW Σειρά 2

Η νέα BMW M240i xDrive Coupé διατίθεται στάνταρ με ειδική έκδοση ανάρτησης M Sport, με πρόσθετες ενισχύσεις στον εμπρός άξονα, φρένα M Sport και διαφορικό M Sport στον πίσω άξονα. Ανάρτηση Adaptive M με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ διατίθεται προαιρετικά για τη ναυαρχίδα του μοντέλου

Ζάντες αλουμινίου 17” στάνταρ, ζάντες αλουμινίου Μ 18” περιλαμβάνονται στην έκδοση M Sport. Η BMW M240i xDrive Coupé χρησιμοποιεί ζάντες αλουμινίου Μ 19” στάνταρ με επιλογή ελαστικών υψηλών επιδόσεων.

Νέα BMW Σειρά 2

Κινητήρες

Εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας στη νέα BMW M240i xDrive Coupé αποδίδει μέγιστη ισχύ υψηλότερη κατά 34 hp συγκριτικά με του απερχόμενου μοντέλου.

Νέα BMW Σειρά 2

Βελτιωμένος τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας στη νέα BMW 220i Coupé με 184 hp και ελαχιστοποιημένες εκπομπές ρύπων χάρη στην κυλινδροκεφαλή με ενσωματωμένη πολλαπλή εξαγωγής.

Η νέα BMW 220d Coupé διαθέτει ένα τετρακύλινδρο κινητήρα diesel 190 hp με υπερσυμπίεση δύο σταδίων και ήπια υβριδική τεχνολογία 48V για άμεση παραγωγή ισχύος και υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Η νέα BMW 230i Coupé χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 245 hp (το μοντέλο δεν πωλείται ακόμα, τιμές κατανάλωσης και εκπομπών CO2 δεν διατίθενται ακόμα) θα προστεθούν στη γκάμα το καλοκαίρι του 2022.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα 8-τάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Προαιρετικό οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport (στάνταρ στην BMW M240i xDrive Coupé) με χειριστήρια (shift paddles) στο τιμόνι, και Launch Control για δυναμική εκκίνηση με βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της επιτάχυνσης εν κινήσει

Νέα BMW Σειρά 2

Εσωτερικό

Οδηγοκεντρική σχεδίαση cockpit με σύγχρονο πάνελ ελέγχου στην κεντρική κονσόλα και δυνατότητα πλήρως ψηφιακών ενδείξεων.

Καθίσματα και δερμάτινο τιμόνι Sport και καθίσματα M Sport με ενσωματωμένα προσκέφαλα διατίθενται προαιρετικά.

Ειδικά χαρακτηριστικά εσωτερικού για την έκδοση M Sport και την BMW M240i xDrive Coupé, όπως προστατευτικές επενδύσεις γονάτων στην κεντρική κονσόλα ενισχύουν την έμφαση στην έντονη οδηγική απόλαυση

Νέα BMW Σειρά 2

Προαιρετικό M Sport package Pro για την έκδοση M Sport στέλνει ακόμα πιο σαφές μήνυμα για τις δυναμικές ικανότητες του αυτοκινήτου.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών είναι ζάντες αλουμινίου Μ 19”, φρένα M Sport, το οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport, ένα εμπρός σπόιλερ και πίσω αεροτομή Μ.

Ειδικά για το μοντέλο εξαρτήματα της σειράς M Performance Parts θα διατίθενται επίσης για τη νέα BMW Σειρά 2 Coupé ήδη με το λανσάρισμα.


BMW M2 δοκιμή

Πολυτέλεια στο κόκπιτ

Ένα άλμα προόδου σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Υλικά υψηλής ποιότητας, ακριβής ποιότητα κατασκευής και αποκλειστικά στοιχεία σχεδίασης. Νέες διακοσμητικές λωρίδες εσωτερικού σε Dark Graphite matt στάνταρ.

Νέα BMW Σειρά 2

Επενδύσεις θυρών ενσωματώνουν νέες τραπεζοειδείς διακοσμητικές επιφάνειες, με εντυπωσιακό κρυφό φωτισμό (προαιρετικός εξοπλισμός), έκδοση M Sport και BMW M240i xDrive Coupé με επένδυση Alcantara/Sensatec.

Διαθέσιμες επιλογές: διάτρητη Sensatec και Vernasca δερμάτινες επενδύσεις.

Νέα BMW Σειρά 2

Χαμηλή θέση καθισμάτων και ανώτερη αίσθηση χώρου για τον οδηγό και το συνοδηγό, δύο πίσω ανεξάρτητα καθίσματα.

Η βασική χωρητικότητα στον κεντρικό χώρο αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 λίτρα συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο.

Συνολική χωρητικότητα για μεταφορά φορτίων: 390 λίτρα.

Στάνταρ διαιρούμενη 40 : 20 : 40 / αναδιπλούμενη πλάτη πίσω καθισμάτων αυξάνει την ευελιξία, σκαλοπάτι φόρτωσης 35 mm χαμηλότερο από του προηγούμενου μοντέλου.

Νέα BMW Σειρά 2

Info/Photo: bmw.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει