Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο

Post date:

Author:

Category:

ασφάλιση αυτοκινήτου sure.gr

 

Τι πρέπει να ξέρεις όταν περνάς τα σύνορα με αυτοκίνητο

- Διαφήμιση-

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να εφοδιαστείτε με το πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης, ή αλλιώς, πράσινη κάρτα. Πρόκειται για το μοναδικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες και αποδεικνύει ότι είστε ασφαλισμένος. Παρέχεται δωρεάν και πρέπει να είναι τυπωμένη σε πράσινο χαρτί. Ουσιαστικά, η πράσινη κάρτα επεκτείνει στις χώρες που ταξιδεύετε την αστική ευθύνη έναντι τρίτων για την οποία είστε ασφαλισμένοι. 

 

Στην περίπτωση που θέλετε να επεκτείνετε και τις συμπληρωματικές καλύψεις (για παράδειγμα, φωτιά, κλοπή κλπ) θα πρέπει να κάνετε ειδικό αίτημα στην ασφαλιστική σας εταιρία. Σημειώστε, όμως, ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες δεν επεκτείνουν τις ασφαλιστικές καλύψεις εκτός Ελλάδας. Για ευνόητους λόγους…

Μια άλλη κάλυψη η οποία είναι απαραίτητη, είναι η κάλυψη οδικής και ταξιδιωτικής βοήθειας. Σας παρέχει άμεση ρυμούλκιση στο πλησιέστερο σημείο της χώρας που βρίσκεστε για την τυχόν επισκευή του αυτοκινήτου σας και αν χρειαστεί διανυκτέρευση για τους επιβάτες σε κατάλυμα της περιοχής. Αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, προβλέπεται η μεταφορά του οχήματος στην Ελλάδα και αντίστοιχα η επιστροφή των επιβατών με δημόσια μέσα μεταφοράς.

Τρίτη και επίσης πολύ σημαντική κάλυψη που προτείνεται είναι αυτή της νομικής προστασίας από ειδική εταιρία παροχής νομικής προστασίας. Κοστίζει ελάχιστα και θα σας λύσει πολλά νομικά προβλήματα σε περίπτωση που έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ή συναντήσετε πρόβλημα κατά την επισκευή του αυτοκινήτου στο εξωτερικό.

 

ΥΓ Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους ασφαλιστικούς συμβούλους της sure.gr η οποία διαθέτει εμπειρία 20 και πλέον ετών στο χώρο της ασφάλισης

Photo: 4Drivers

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει