Ταξιδεύοντας στο εξωτερικό με το αυτοκίνητο

Post date:

Author:

Category:

ασφάλιση αυτοκινήτου sure.gr

 

Τι πρέπει να ξέρεις όταν περνάς τα σύνορα με αυτοκίνητο

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να εφοδιαστείτε με το πιστοποιητικό διεθνούς ασφάλισης, ή αλλιώς, πράσινη κάρτα. Πρόκειται για το μοναδικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από όλες τις χώρες και αποδεικνύει ότι είστε ασφαλισμένος. Παρέχεται δωρεάν και πρέπει να είναι τυπωμένη σε πράσινο χαρτί. Ουσιαστικά, η πράσινη κάρτα επεκτείνει στις χώρες που ταξιδεύετε την αστική ευθύνη έναντι τρίτων για την οποία είστε ασφαλισμένοι. 

 

Στην περίπτωση που θέλετε να επεκτείνετε και τις συμπληρωματικές καλύψεις (για παράδειγμα, φωτιά, κλοπή κλπ) θα πρέπει να κάνετε ειδικό αίτημα στην ασφαλιστική σας εταιρία. Σημειώστε, όμως, ότι οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρίες δεν επεκτείνουν τις ασφαλιστικές καλύψεις εκτός Ελλάδας. Για ευνόητους λόγους…

Μια άλλη κάλυψη η οποία είναι απαραίτητη, είναι η κάλυψη οδικής και ταξιδιωτικής βοήθειας. Σας παρέχει άμεση ρυμούλκιση στο πλησιέστερο σημείο της χώρας που βρίσκεστε για την τυχόν επισκευή του αυτοκινήτου σας και αν χρειαστεί διανυκτέρευση για τους επιβάτες σε κατάλυμα της περιοχής. Αν δεν επιθυμείτε κάτι τέτοιο, προβλέπεται η μεταφορά του οχήματος στην Ελλάδα και αντίστοιχα η επιστροφή των επιβατών με δημόσια μέσα μεταφοράς.

Τρίτη και επίσης πολύ σημαντική κάλυψη που προτείνεται είναι αυτή της νομικής προστασίας από ειδική εταιρία παροχής νομικής προστασίας. Κοστίζει ελάχιστα και θα σας λύσει πολλά νομικά προβλήματα σε περίπτωση που έχετε εμπλακεί σε τροχαίο ή συναντήσετε πρόβλημα κατά την επισκευή του αυτοκινήτου στο εξωτερικό.

 

ΥΓ Για οποιαδήποτε πληροφορία μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τους ασφαλιστικούς συμβούλους της sure.gr η οποία διαθέτει εμπειρία 20 και πλέον ετών στο χώρο της ασφάλισης

Photo: 4Drivers

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Παναγιώτης Ποντίκης
Παναγιώτης Ποντίκης
Παλαιότερα διάβαζε 4Τροχούς και γαλλικά αυτοκινητικά περιοδικά. Πέρασαν απ' τα χέρια του μερικά από τα καλύτερα Clio Williams της πόλης. Με τα χρόνια μετακόμισε σε γερμανικό στρατόπεδο. Τελευταίος σταθμός το μαύρο BMW M2 με το οποίο κυκλοφορεί και οπλοφορεί. Δεν διαβάζει, πλέον, περιοδικά.

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»

Υπερβολικά ηδονιστικό. Για το Miami του ’90

Αυτοκίνητα με γωνίες που μπορούσαν να σουβλίσουν αμνοερίφια, bodybuilders, ηδονισμός και ναρκωτικά. Το Miami της δεκαετίας του ’90 ξαναζεί μέσα από τις σελίδες ενός νέου βιβλίου

Έχουμε καύσωνα. Αλλά πόσους βαθμούς έχει μέσα το αυτοκίνητό σου;

Αν δεν έχετε κλειστό γκαράζ, ακόμα και μία απλή ηλιοπροστασία κάνει τη δουλειά της