Συμβαίνει στο Instagram: η Audi βγάζει πισωκίνητο R8

Post date:

Author:

Category:

Το Audi R8 ετοιμάζεται σε μια ειδική, αποκλειστικά πισωκίνητη έκδοση. Το τέλος της τετρακίνητης αυτοκρατορίας λέγεται R8 V10 GT

Στο λογαριασμό της Audi Sport στο Instagram ”ανέβηκε” ένα mini video teaser που δείχνει πως το Audi R8 κάνει ”ντόνατς”. Με μετάδοση μόνο στους πίσω τροχούς το αυτοκίνητο είναι έτοιμο ακολουθώντας τα πρότυπα της, επίσης πισωκίνητης, Lamborghini Huracan LP580-2

- Διαφήμιση-

Σε επίπεδο specs, το Αudi R8 V10 GT, αναμένεται να φορά το γνωστό V10 κινητήρα, αλλά πιθανόν σε detuned ισχύ, καθώς χωρίς την επιπλέον πρόσφυση της τετρακίνησης κριθεί σκόπιμο να περιοριστεί η ισχύς που θα στέλνεται στους πίσω τροχούς ενώ θα είναι και πιο ελαφρύ.

Αν γίνει μια αναλογία με τα σχετικά specs μεταξύ της τετρακίνητης και της πισωκίνητης Huracan, τότε ίσως το όφελος των 33 kg υπέρ της δεύτερης να ισχύσει και εδώ, στο Audi R8 V10 GT, καθώς δεν θα ”κουβαλάει” το σύστημα τετρακίνησης της BorfWarner GenV.

Αντίστοιχα, αναμένεται να αλλάξει και η κατανομή βάρους καθώς, όπως συμβαίνει και στη Huracan LP580-2, αυτή είναι πλέον κατά 40% στον εμπρόσθιο άξονα και κατά 60% στον πίσω.

Photo: Audi

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει