Aυτό είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί στην Αθήνα

Post date:

Author:

Category:

Το ηλεκτρικό ταξί της Nissan κυκλοφορεί σιωπηλά ανάμεσά μας

Ηλεκτρικό ταξί

Ήταν μια τελετή παράδοσης βαμμένη στα κίτρινα. Ένα «καναρινί» Nissan Leaf, με χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα στις πλαϊνές πόρτες που δηλώνουν το νέο της υπόθεσης


Πινακίδα κυκλοφορίας με τέσσερεις άσσους, ολοκαίνουργιο και hi-tech

Δεν θα το δείτε να ρυπαίνει την πόλη, δεν θα σας έρθει η παραμικρή τζούρα πετρελαιίλας στη μύτη, ούτε θα ακούσετε τη γνωστή «ντιζελούμπα» (κατά τη γνωστή ταξιτζίδικη αργκό) να κροταλίζει.

Εκεί, στο «ποτάμι» λοιπόν, στα κεντρικά της ελληνικής εισαγωγικής, με το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ταξί που ήδη κυκλοφορεί στην πόλη.

Με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, κ. Τάκη Θεοχαράκη, να σχολιάζει τις προσδοκίες της νέας κίνησης λέγοντας πως «η ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα είναι πλέον γεγονός. Και είναι ένα γεγονός που υποδεχόμαστε όλοι με πολύ μεγάλη ικανοποίηση.

»Η Taxiplon, με το πρώτο ηλεκτρικό ταξί στην Ελλάδα, ένα αυτοκίνητο που προσφέρει αυτονομία έως 528 χλμ αλλά και ταυτόχρονα μηδενικούς ρύπους, ανοίγει νέους δρόμους. Τα ταξί με μηδενικούς ρύπους είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλουν πάρα πολύ στο να αναπνέουμε πολύ καθαρότερο αέρα στις πόλεις μας». 


Nissan Juke δοκιμή

Πόσο κοστίζει το ηλεκτρικό ταξί της Nissan;

Αξίζει να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά» που πρόσφατα θέσπισε η κυβέρνηση, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν το δικό τους αμιγώς ηλεκτρικό Nissan LEAF σε μια συμφέρουσα τιμή που ξεκινά από τις €24,630 για την έκδοση με την μπαταρία των 40Kwh (συμπεριλαμβανομένων των επιδοτήσεων στην αρχική τιμή  και στην απόσυρση παλαιού οχήματος). 


Παράλληλα, με τα μέτρα που εφαρμόζει η κυβέρνηση για την προώθηση και την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης,  επιδοτείται η εγκατάσταση έξυπνου οικιακού φορτιστή (wallbox), ενώ θα δημιουργηθούν υποδομές φόρτισης στις θέσεις στάσης και στάθμευσης των οχημάτων ταξί

Ηλεκτρικό ταξί Nissan

Δυο λόγια για την Taxiplon

To μότο της είναι «Πιο πολύ από ταξί» και είναι μία εταιρεία που φέρνει καθημερινά σε επαφή το επιβατικό κοινό με τον επαγγελματία οδηγό ταξί, διευκολύνοντας την επικοινωνία τους μέσω της πρωτοποριακής δωρεάν εφαρμογής Taxiplon Passenger για smartphones.

Χάρη στην προηγμένη τεχνολογία της αλλά και στην ευκολία χρήσης, η εφαρμογή της Taxiplon απλοποιεί την αναζήτηση ταξί σε όλη την Ελλάδα. 

Προσφέρει ευκολία και ταχύτητα στην κλήση ταξί, καθώς ο επιβάτης βλέπει το όχημα που έχει καλέσει και μπορεί να το παρακολουθεί στο smartphone του σε πραγματικό χρόνο ενώ αυτό πλησιάζει. Επίσης, λαμβάνει πληροφορίες για το ονοματεπώνυμο του οδηγού, το χρόνο άφιξης και την εκτίμηση κόστους κάθε διαδρομής

Αναζητώντας συνεχώς νέες λύσεις στον τομέα της τεχνολογίας, η Taxiplon εξελίσσει συνεχώς νέους τρόπους κλήσης ταξί είτε μέσω εφαρμογών, είτε μέσω τηλεφώνου στο 18222 ή ακόμα και μέσω Viber

*Αρχική δημοσίευση Protagon


Nissan GT-R50 by Italdesign

Info/Photo: nissan.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει