Bad ass: η ''κακιά'' Mercedes-AMG GT R

Post date:

Author:

Category:

Η εμφάνιση σοκάρει. Το ίδιο και τα specs που χαρακτηρίζουν την πιο επιθετική, στημένη για track days AMG GT που έχει βγει μέχρι σήμερα

Σκληροπυρηνική και επιθυμητή όσο ελάχιστα supercars αυτή τη στιγμή. Η Mercedes σε μια από τις πολλές ενδιαφέρουσες μετενσαρκώσεις της.

Η έκδοση R χρησιμοποιεί μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού biturbo 4.0-λίτρων V8 από την υπόλοιπη σειρά των AMG GT. Αυτή τη φορά, με 577 ίππους και 71 kgm ροπής. Αυτά είναι μόνο 27 ίπποι και μόλις 1.9 kgm περισσότερα από την αμέσως λιγότερο ισχυρή AMG GT C. Η R, ωστόσο, είναι 70 kg ελαφρύτερη.

Δεν πειράζει. Φτάνουν. Γιατί η οργή αυτού του αυτοκινήτου είναι προφανής, αν σκεφθεί κανείς τη μεγάλη επιστροφή της Mercedes στα σκληροπυρηνικά supercars. 

Οι πρώτες αναφορές σχολιάζουν το πως στέκεται στο δρόμο, πως τα ελαστικά, η ανάρτηση και το τιμόνι και τα φρένα λειτουργούν για να αποδώσουν μια από τις πιο σπορ εμπειρίες στην κατηγορία.

Στα αμερικανικά τεστ η AMG GT R είναι λιγότερο ισχυρή από την Chevy Camaro ZL1 1LE ή την Porsche 911 Turbo S, αλλά εξακολουθεί να «γυρνά» την πίστα της Virginia International Raceway γρηγορότερα από ό,τι οι άλλες δύο.

Η AMG GT R φαίνεται να είναι ένα αυτοκίνητο σε στεροειδή. Αυτό που θα λέγαμε στην ελληνική αργκό, «τέρας».

#Διάβασέ το: Ωμά bad ass αυτοκίνητα. Ή πώς να την αφήσεις χήρα

Ουσιαστικά, στοχεύει στην Porsche GT3 RS. Ενδεχομένως και στην BMW M4 GTS. Κάπως έτσι βρίσκει το νόημά του το σχετικά πρόσφατο συγκριτικό στο video που ακολουθεί.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»