Το BMW 8 Series προθερμαίνεται στην πίστα

Post date:

Author:

Category:

bmw 8 series 2018

 

Οι πρώτες εικόνες από το αναμενόμενο 8 Series Coupe το δείχνουν να υποβάλλεται σε εντατικές δοκιμές στην οβάλ πίστα υψηλών ταχυτήτων της Aprilia στην Ιταλία. Αυτές είναι οι λεπτομέρειες

Οι δοκιμές στοχεύουν κυρίως στη βελτιστοποίηση της δυναμικής συμπεριφοράς σε οδοστρώματα με υψηλό συντελεστή τριβής και σηματοδοτούν ένα ακόμα πιο αποφασιστικό στάδιο στο δρόμο για το λανσάρισμα της νέας BMW Σειράς 8 Coupe μέσα στο 2018.

 

Τα test drives διεξάγονται με ένα ‘βαριά’ καμουφλαρισμένο πρωτότυπο, το οποίο όμως προδίδει έντονα τις κλασικές σπορ αναλογίες της νέας BMW Σειράς 8 Coupe.

Αυτή η αίσθηση επιβεβαιώνεται με κάθε γύρο που ολοκληρώνεται στην πίστα δοκιμών στην Ιταλία. Η οβάλ πίστα μήκους περίπου 4 km που περιλαμβάνει και απότομες στροφές, βρίσκεται σε μία περιοχή κοντά στη Ρώμη και είναι ιδανική για δοκιμές με υψηλές ταχύτητες και υψηλό συντελεστή τριβής.

 

Επιπλέον, η επιτάχυνση, το φρενάρισμα και η κατευθυντικότητα του νέου σπορ αυτοκινήτου αναλύονται σε σιρκουί, πορείες σλάλομ και διαφορετικούς τύπους οδοστρωμάτων.

 

Το πολύ αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών διευκολύνει το στοχευμένο συντονισμό όλων των συστημάτων κίνησης και ανάρτησης. Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe έχει επιδείξει μέγιστη ευελιξία και ακρίβεια σε πολύ δυναμικές συνθήκες. Παρομοίως, το αυτοκίνητο μπορεί τώρα να ικανοποιεί τις υψηλότερες απαιτήσεις και σε επίπεδο πολυτέλειας και άνεσης.

Οι τεράστιες δυναμικές δυνατότητες του οχήματος έχουν τις ρίζες στους στην πολύ στενή σχέση μεταξύ μηχανοκίνητου αθλητισμού και μαζικής παραγωγής. Η νέα BMW Σειρά 8 Coupe εξελίσσεται παράλληλα και σε πλήρη συντονισμό με την BMW M8 και την αγωνιστική BMW M8 GTE.

Ενώ το πρωτότυπο του μοντέλου παραγωγής υποβάλλεται σε δοκιμές αντοχής, οι ομάδες, που υποστηρίζονται από την BMW Motorsport, ετοιμάζονται αυτή τη στιγμή στη Daytona (ΗΠΑ) για την πρώτη αγωνιστική εμφάνιση της BMW M8 GTE.

 

Στις 27/28 Ιανουαρίου, η BMW M8 GTE θα κάνει το αγωνιστικό ντεμπούτο της στον 24ωρο αγώνα της Daytona. Στον Ιούνιο του 2018, θα λάβει μέρος στον 24-ώρο αγώνα του Le Mans.

 

Η εμπειρία που θα αποκτηθεί εκεί και σε πολυάριθμες ακόμα αγωνιστικές διοργανώσεις των FIA WEC και IMSA WeatherTech SportsCar Championship (IWSC) στη Β. Αμερική θα διοχετευθεί άμεσα στην εξέλιξη της BMW Σειράς 8 Coupe παραγωγής.

 

Κατ’ επέκταση, η τεχνογνωσία που θα αποκτηθεί κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και στην αγωνιστική πίστα, θα ‘περάσει’ στην εξέλιξη της νέας BMW M8. Τον Ιούνιο του 2017, ένα πρωτότυπο αυτού του μοντέλου από την BMW M GmbH είχε παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Nürburgring. Το κομμάτι Nordschleife της θρυλικής αγωνιστικής πίστας αποτελεί επίσης κύρια πίστα για δοκιμές και περαιτέρω βελτιώσεις της νέας BMW M8.

Info/Photo: BMW

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»