''Κακό'' BMW Μ2 με 420 ίππους στο δυναμόμετρο

Post date:

Author:

Category:

BMW Μ2

 

Είσαι σίγουρος πως συνεχίζεις να θες εκείνο το M3;

Οι πληροφορίες λένε πως η BMW ετοιμάζεται να παρουσιάσει μια ακόμα πιο καυτή έκδοση του αγαπημένου Μ2, ίσως με το λογότυπο CS στο πίσω μέρος. Αλλά προς το παρόν, αυτό το BMW M2 που έχει δεχθεί τις περιποιήσεις του βρετανικού οίκου Litchfield είναι μια από τις ενδιαφέρουσες after market αναβαθμίσεις του.

 Ο οίκος Litchfield, έχοντας ασχοληθεί με το upgrade των Subaru και GT-R στο παρελθόν, έχει βάλει αυτή τη φορά στο ”χέρι” ένα από τα πιο σωστά σε χαρακτήρα, διαστάσεις και οδηγοκεντρικότητα μοντέλo της BMW, το Μ2, προσφέροντας 420 ίππους. 

Ο στόχος επιτεύχθηκε με αναχαρτογράφιση της E.C.U. (Electronic Control Unit), νέο intercooler και εξαγωγή της Acrapovic (ή αν θέλετε κάτι στο πιο οικονομικό, τοποθετείται και αντίστοιχη της Milltec).

 

 Στα χρόνια του turbo, έχοντας αφήσει πίσω τις ατμοσφαιρικές εποχές των straight six, δεν είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση το να πάρεις κάποιους 50 ίππους και 7.6 kgm ροπής με το καλημέρα.

 

#Διάβασέ το: Οδηγώντας το BMW M2 στο Hungaroring. Το Q&A που πρέπει να ξέρεις

 

Το σύνολο περιλαμβάνει διαφοροποιημένο set up ρυθμιζομενης ανάρτησης της AST, το οποίο, σύμφωνα με το βρετανικό Top Gear, βοηθά το αυτοκίνητο να ”αναπνέει” καλύτερα με το δρόμο, με μεγαλύτερη διαδρομή και πιο μαλακά ελατήρια – μια επιλογή που δεν συνηθίζεται και τόσο στο χώρο του tuning. 

 

Τα 0-100 έρχονται, πλέον, σε μόλις 4.2” ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 272 km/h.

 

Το κόστος της αναβάθμισης με τιμές Μ. Βρετανίας είναι £9.755 (€10.974, αντίστοιχα) ή £6.361 (€7.156) με τη φτηνότερη εξαγωγή της Milltec. 

Photo: Top Gear

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει