Πρώτη φορά τετρακίνητη BMW M5. Tι κάνει;

Post date:

Author:

Category:

bmw m5

 

Για πρώτη φορά στην ιστορία, μια BMW M5 φέρει τετρακίνητη διάταξη. Πώς δουλεύει, απογοητεύονται οι petrolheads;

- Διαφήμιση-

Κάθε φορά που ξεκινά ο κινητήρας, η BMW M5 ενεργοποιεί στάνταρ το 4WD mode με το DSC on. Ακόμα και σε αυτή τη βασική διάταξη, που αρχικά επιτρέπει έναν ορισμένο βαθμό ολίσθησης των πίσω τροχών με σκοπό τη διάσημη ευελιξία Μ, το M xDrive προσφέρει χειροπιαστά οφέλη σε περιπτώσεις όπως επιτάχυνση στην έξοδο των στροφών.

 

Το sedan προσφέρει πολύ πιο γρήγορες επιταχύνσεις 0 – 100 ή 200 km/h σε σχέση με τους προκατόχους του και θα ξεσηκώσουν τους εραστές της σπορ οδήγησης σε όλο τον κόσμο.

Οδηγοί που διψούν ακόμα περισσότερο για σπορ δράση, μπορούν να αξιοποιούν όλες τις δυνατότητες επιδόσεων του αυτοκινήτου επιλέγοντας μία δεύτερη διάταξη: το M Dynamic Mode (MDM) με το 4WD Sport mode του συστήματος M xDrive έχει διαμορφωθεί για σούπερ σπορ και δυναμική συμπεριφορά.

Σαν αποτέλεσμα, η νέα BMW M5 γίνεται πολύ πιο ευέλικτη συγκριτικά με τη στάνταρ διάταξη και μεταφέρει περισσότερη ισχύ στους πίσω τροχούς.

Ταυτόχρονα, το MDM επιτρέπει πολύ μεγαλύτερη ολίσθηση των τροχών, δίνοντας τη δυνατότητα στον ενθουσιώδη οδηγό να βιώσει στο έπακρο ελεγχόμενα ντριφταρίσματα και την εκπληκτική ευελιξία της νέας BMW M5.

Το ξεκίνημα της υπερστροφής φτάνει έγκαιρα στον εγκέφαλο του συστήματος, ενώ η γραμμική αύξηση της γωνίας πλαγιολίσθησης είναι ελεγχόμενη, κυρίως επειδή το MDM βοηθά στην ευστάθεια σε οριακές συνθήκες οδήγησης.

Με το DSC απενεργοποιημένο, υπάρχει δυνατότητα επιλογής από τρία mode (4WD, 4WD Sport και 2WD). Σε 4WD mode, το M xDrive έχει ουδέτερο σετάρισμα που του χαρίζει βέλτιστη ικανότητα ελέγχου και εξαιρετική ελκτική πρόσφυση, κάτι ιδιαίτερα ωφέλιμο σε μέτρια ή κακά οδοστρώματα.

Ταυτόχρονα, το 4WD mode επιτρέπει στον οδηγό να εξερευνά τις δυνατότητες δυναμικών επιδόσεων της νέας BMW M5 με το DSC απενεργοποιημένο.

 

 

Η επιλογή του 4WD Sport mode μεταβάλει τη διάταξη της M xDrive για ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία και σπορ στυλ οδήγησης. Το μίγμα απόλυτης ακρίβειας, οδηγικής άνεσης και εκπληκτικής ελκτικής πρόσφυσης είναι το μυστικό για απόλυτη οδηγική απόλαυση.

Το σετάρισμα του 4WD Sport mode έχει βελτιωθεί με την υποστήριξη εξαιρετικά έμπειρων ειδικών με σκοπό τη χρήση σε στεγνή πίστα.

 

Με το 2WD mode ενεργοποιημένο, η νέα BMW M5 προσφέρει στον ενθουσιώδη οδηγό την εμπειρία ενός sedan υψηλών επιδόσεων με πίσω κίνηση μόνο, μέσα από μία ‘καθαρόαιμη’ οδηγικής απόλαυσης που συναρπάζει με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Πίσω από το συνδυασμό απίστευτα ευέλικτης συμπεριφοράς, εκπληκτικής αίσθησης και εξαιρετικού ελέγχου κρύβεται το Active M Differential.

Κάτω από το καπό της νέας BMW M5 βρίσκεται η τελευταία έκδοση του V8 κινητήρα 4.4-L με τεχνολογία M TwinPower Turbo. Ο βελτιωμένος υψηλόστροφος κινητήρας ξεπερνά τον προκάτοχό του σε επίπεδο ισχύος και ροπής. Ανάμεσα στις βελτιώσεις που εφάρμοσαν οι μηχανικοί είναι υψηλότερη πίεση ψεκασμού, νέοι υπερσυμπιεστές, ισχυρότερα συστήματα λίπανσης και ψύξης και ένα τροποποιημένο, ελαφρύτερο σύστημα εξαγωγής που παράγει ακόμα πιο ξεκάθαρα το χαρακτηριστικό ήχο Μ.

Με τέτοιο εξοπλισμό, ο V8 προσφέρει στο sedan ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις. Ωστόσο, ο συνδυασμός κινητήρα, M xDrive και οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic είναι αυτός που ενισχύει τον σπορ χαρακτήρα της νέας BMW M5, πολύ περισσότερο από την αναβάθμιση των τεχνικών προδιαγραφών του κινητήρα. Είναι κάτι που κυριολεκτικά απογειώνει τη δυναμική εμπειρία, και το οποίο δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί με μία απλή αύξηση ισχύος.

Info/Photo: Δελτίο Τύπου

 

 

 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει