Ζωγραφίζοντας το motorsport της BMW

Post date:

Author:

Category:

BMW

 

Ένας μαραθώνιος ζωγραφικής, 101 μοναδικά έργα τέχνης και αγάπη για τις αγωνιστικές BMW. Αυτά είναι μερικά δείγματα

Πριν από ένα χρόνο, ο Ρουμάνος καλλιτέχνης Adrian Mitu συνέδεσε το όνομά του με το “Blue Coffee”, ένα μαραθώνιο ζωγραφικής 30 ημερών με θέματα από την ιστορία της BMW Motorsport. Χρησιμοποιώντας μία ειδική τεχνική με νερομπογιές και καφέ, δημιούργησε 101 μοναδικά έργα τέχνης.

Ένα χρόνο μετά, ο Adrian Mitu ετοιμάζει μία δεύτερη έκθεση με το BMW Group Ρουμανίας στο πλαίσιο ενός ακόμα project “live” ζωγραφικής, αυτή τη φορά αφιερωμένο στον θρυλικό Jochen Neerpasch.

Το “Blue Coffee” διοργανώθηκε από το BMW Group Ρουμανίας και το κατάστημα BMW Auto Cobalcescu στο Βουκουρέστι σηματοδοτώντας την 100ή επέτειο της μάρκας BMW, με την υποστήριξη του Park Lake Mall Bucharest.

«Αρχικά, θέλαμε να προσδιορίσουμε την κύρια θεματολογία και τα επιμέρους θέματα. Η επιλογή θρυλικών προσωπικοτήτων, ιστοριών και ηρώων είναι πάντα μία πολύ συναισθηματική, προσωπική διαδικασία.

Καθημερινά, ο Adrian λάμβανε μία λίστα από ιστορίες, η κάθε μία αποτυπωμένη σε μια σειρά φωτογραφιών. Ο δημιουργός είχε την απόλυτη ελευθερία να επιλέξει όσες έβρισκε πιο ελκυστικές. Επομένως, το τελικό αποτέλεσμα είναι μία επιλεκτική, ατομική έκφραση της δυναμικής ιστορίας μας. Πιστεύω ότι αυτό είναι το στοιχείο που κάνει τη συγκεκριμένη έκθεση τόσο ξεχωριστή», δήλωσε ο Alex Şeremet, Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του BMW Group Ρουμανίας.

Άλλοι πίνακες αποτυπώνουν σημαντικά πρόσωπα της BMW Motorsport όπως ο Jochen Neerpasch, ιδρυτής της BMW Motorsport GmbH, ή φέρνουν το προσκήνιο τους Paul Rosche και Alexander von Falkenhausen, τους κύριους οραματιστές των σχετικών κινητήρων της BMW. Το “Blue Coffee” κάνει επίσης μνεία και σε ένδοξες νίκες, όπως ο πρώτος αγώνας στον 24ωρο αγώνα του Nürburgring το 1970 με τους Hans-Joachim Stuck και Clemens Schickentanz και μία BMW 2002 Ti.

Η συλλογή πινάκων εκτίθεται αυτή τη στιγμή στη μόνιμη έκθεση του BMW Car Club of America στο Spartanburg, δίπλα στο εργοστάσιο της BMW στις ΗΠΑ.

Info/Photo: BMW

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει