Τσιτάχ εναντίον Formula E. Το άλλοθι που χρειαζόμαστε (video)

Post date:

Author:

Category:

Τι συμβαίνει όταν μια Formula Ε και ένα από τα ταχύτερα ζώα της φύσης, το τσιτάχ, βρίσκονται αντιμέτωπα στα 0-100 km/h;

Το τσιτάχ (ή γατόπαρδος) είναι ένα από τα ζώα που απειλούνται περισσότερο από την κλιματική αλλαγή. Οι διοργανωτές της Formula E στην προσπάθεια να παρουσιαστεί η ελκυστική πλευρά του Πρωταθλήματος, »ανέβασαν» στο επίσημο κανάλι ένα video που εμφανίζει ένα τσιτάχ στημένο στην ευθεία δίπλα στο ηλεκτροκίνητο μονοθέσιο.

Με παρόμοια επιτάχυνση από στάση για τα πρώτα 100 km/h (ως γνωστόν, το τσιτάχ είναι το ταχύτερο ζώο που υπάρχει) η »κόντρα» έχει ενδιαφέρον. Αλλά, κυρίως, δίνει το ηθικό της έρισμα στο να αποδεχτούμε την ήπια προς το περιβάλλον μορφή αγώνων  – αυτή που σπάνια θα πείσει έναν petrolhead να βρει το »κουράγιο» για να κάτσει να παρακολουθήσει. Το σχήμα των πραγμάτων που ήρθε.

Photo: FIA

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»