Στην πίστα με το Citroën 2CV; Oh, mon Dieu

Post date:

Author:

Category:

Πισταδόρικο Citroën 2CV; Μία διαφορετική προσέγγιση στην έννοια του track day car

Μέσα στην πληθώρια των supercar, την ανελέητη ιπποδύναμη και τη θηριώδη πρόσφυση, το Citroën 2CV, εκείνο το υπέροχο και τελείως cult αυτοκίνητο που κάποτε κατασκευάστηκε ως το προσιτό εθνικό γαλλικό όχημα που θα επέτρεπε στους αγρότες της εποχής να μεταφέρουν τα αυγά από τον αχυρώνα χωρίς να σπάνε, έκανε αυτές τις μέρες την εμφάνισή του στην «πίστα» του Top Gear.

Ένα διαφορετικό αγωνιστικό που θυμίζει το παρελθόν. Έστω κι αν δεν φοράει τις «μαμά» αναρτήσεις με τις τεράστιες κλίσεις που του επέτρεπαν να έχει παροιμιώδη άνεση, να γέρνει σαν ιστιοπλοϊκό και ταυτοχρόνως να μην τουμπάρει και, βέβαια, να μεταφέρει τα αυγά. Αλλά εδώ δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Αυτό το 2CV κάνει και για πλαγιολισθήσεις. Δείτε το video.

Photo: Top Gear

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»