Στην ευθεία: Civic Type R vs Megane R.S. vs Hyundai i30 N

Post date:

Author:

Category:

Τρία από τα πιο ενδιαφέροντα hot hatch της νέας γενιάς στημένα στη μάχη της ευθείας. Ποιο κερδίζει; 

Είναι όλα τους εξαιρετικά αυτοκίνητα. Το πρώτο, το Honda Civic Type R, το οδηγήσαμε στο 4D και, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι το καλύτερο και πιο ολιστικά δουλεμένο εμπροσθιοκίνητο που έχουμε οδηγήσει. Αυτό που σε κάνει να παραβλέψεις την υπερβολική, για κάποιους, εμφάνισή του. Με 320 ίππους.

To Renault Megane R.S. έχει το φορολογικό πλεονέκτημα, τουλάχιστον για την ελληνική αγορά, καθώς ο κινητήρας των 1.8 λίτρων ευνοείται. Μόλις ήρθε στην ελληνική αγορά. Με 280 ίππους.

Και στη δεξιά γωνία, ο νεοφερμένος στην κλάση, το Hyundai i30 N. Ένα ολοκληρωμένο hot hatch με τιμή που «κλέβει» εκκλησία (€26.990 και €28.750). Μας άρεσε ιδιαίτερα όταν το οδηγήσαμε στην πίστα των Μεγάρων επιχειρώντας επίθεση στο δόξα πατρί της κατηγορίας. Με 250 ή 275 ίππους στην έκδοση Performance.

Εδώ, οι τρεις αυτοί εκπρόσωποι της νέας τάξης στα εμπροσθιοκίνητα hot hatch, είναι στημένα στην ευθεία. Κι αυτό είναι το video του βρετανικού Top Gear.  

Photo: Top Gear

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»