Στην ευθεία: Civic Type R vs Megane R.S. vs Hyundai i30 N

Post date:

Author:

Category:

Τρία από τα πιο ενδιαφέροντα hot hatch της νέας γενιάς στημένα στη μάχη της ευθείας. Ποιο κερδίζει; 

Είναι όλα τους εξαιρετικά αυτοκίνητα. Το πρώτο, το Honda Civic Type R, το οδηγήσαμε στο 4D και, όπως έχουμε ξαναγράψει, είναι το καλύτερο και πιο ολιστικά δουλεμένο εμπροσθιοκίνητο που έχουμε οδηγήσει. Αυτό που σε κάνει να παραβλέψεις την υπερβολική, για κάποιους, εμφάνισή του. Με 320 ίππους.

To Renault Megane R.S. έχει το φορολογικό πλεονέκτημα, τουλάχιστον για την ελληνική αγορά, καθώς ο κινητήρας των 1.8 λίτρων ευνοείται. Μόλις ήρθε στην ελληνική αγορά. Με 280 ίππους.

- Διαφήμιση-

Και στη δεξιά γωνία, ο νεοφερμένος στην κλάση, το Hyundai i30 N. Ένα ολοκληρωμένο hot hatch με τιμή που «κλέβει» εκκλησία (€26.990 και €28.750). Μας άρεσε ιδιαίτερα όταν το οδηγήσαμε στην πίστα των Μεγάρων επιχειρώντας επίθεση στο δόξα πατρί της κατηγορίας. Με 250 ή 275 ίππους στην έκδοση Performance.

Εδώ, οι τρεις αυτοί εκπρόσωποι της νέας τάξης στα εμπροσθιοκίνητα hot hatch, είναι στημένα στην ευθεία. Κι αυτό είναι το video του βρετανικού Top Gear.  

Photo: Top Gear

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει