''Αγγελία'' που χαζεύουμε: το Clio Williams της F1

Post date:

Author:

Category:

Ένα μοναδικό Renault Clio Williams, αυτό που χρησιμοποιήθηκε ως safety car στο Grand Prix της Αργεντινής του 1996, γίνεται αντικείμενο πόθου στο διαδίκτυο

Τη δεκαετία του ’90, το Grand Prix Αργεντινής έλαβε χώρα μόνο τέσσερις φορές. Από το 1985 έως το 1998. Μετά, τέλος. Σε μια από τις χρονιές αυτές, ως safety car, χρησιμοποιήθηκε το Renault Clio Williams. Ήταν το 1996, λοιπόν, που εμφανίστηκε το συγκεκριμένο μπλε Clio Williams όταν μπήκε στην πίστα μετά από κάποιο ατύχημα. Να, εδώ.

To Clio Williams παραμένει ακόμα και σήμερα στην Αργεντινή, όπου αυτές τις μέρες εμφανίστηκε να πωλείται σε έναν dealer έναντι $50.000 με το οδόμετρο να ”γράφει” κάποια 46.000 km.

Όπως φαίνεται και στις φωτό, διατηρεί ακόμα τον κλωβό ασφαλείας και τις αγωνιστικές ζώνες ασφαλείας, ενώ κάποια στοιχεία του εξοπλισμού του ως safety car, όπως οι προβολείς στην οροφή, έχουν αφαιρεθεί. 

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει