Η ώρα των Competition: BMW M2 vs M4 (video)

Δύο από τα καλύτερα σπορ κουπέ των βαυαρών, η BMW M2 και η BMW M4, σε υγρό περιβάλλον. Ποιο είναι ταχύτερο και, κυρίως, ποιο έχει περισσότερο fun; 

Σε ένα έντονα υγρό οδόστρωμα και με τα ηλεκτρονικά βοηθήματα απενεργοποιημένα τα BMW M2 Competition και M4 Competition δυσκολεύνται να βρουν πρόσφυση καθώς χρειάζεται πάντα μια λεπτή ισορροπία στο πώς διαχειρίζεσαι το δεξί πεντάλ, ειδικά στην εκκίνηση και τις δύο πρώτες σχέσεις του κιβωτίου.

Για την ιστορία, η M2 Competition είναι με χειροκίνητο κιβώτιο ενώ η M4 Competition με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

- Διαφήμιση-

Όπως φαίνεται και στο video, οι διαφορές είναι εξαιρετικά μικρές μεταξύ τους στην επιτάχυνση από στάση και στη ρεπρίζ με 3η. Ωστόσο, η Μ4 υπερέχει στο γυρολόγιο με σχεδόν 2” στο γύρο.

Υπάρχει επίσης και ο παράγοντας που λέγεται υπεστροφικό fun όπου έχει ενδιαφέρον το πώς η μεγαλύτερη σε μήκος Μ4 είναι πιο προοδευτική στο «σπάσιμο» της πρόσφυσης. Κάποιοι, ωστόσο, προτιμούν τον πιο ευέλικτο χαρακτήρα της Μ2 Competiton. Εσείς ποιο από τα δύο θα διαλέγατε;

Photo: carwow

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει