Τo νέο Cupra Formentor οδηγείται στο ακρωτήριο «νονός» (video)

Post date:

Author:

Category:

Το Formentor είναι κάτι σαν το μανιφέστο της νέας Cupra. Το βλέπουμε για πρώτη φορά στο ακρωτήριο που έγινε «νονός». Φύση και αυτοκίνηση εις σάρκαν μίαν

To Formentor είναι το μανιφέστο της Cupra. Το πρώτο της αυτοκίνητο «με 100% δικό του DNA», σύμφωνα με την εταιρεία. Πήρε το όνομά του από ένα εντυπωσιακό ακρωτήριο στη Μαγιόρκα.

Εκεί όπου οδηγήθηκε για πρώτη φορά σέ ένα όμορφο video που λειτουργεί ως εισαγωγικό για την αναμενόμενη παρουσίασή του.

Πρόκειται για SUV. Αλλά αν λάβει κανείς υπόψιν τον επιθετικό χαρακτήρα του Cupra Ateca των 300 PS, μπορεί να περιμένει ένα τουλάχιστον εξίσου ενδιαφέρον αυτοκίνητο.

Cupra-Formentor-4drivers.gr

Cupra-Formentor-4drivers.gr

Το Formentor είναι ουσιαστικά ο πρεσβευτής της Cupra – από τη στιγμή που διαφοροποιήθηκε ως τμήμα από τη «γενικότερη» Seat

Για παράδειγμα, ένα χρόνο μετά τη «γέννησή» της, η Cupra έχει εδραιώσει τη διοικητική της δομή και έχει αυξήσει το προσωπικό της κατά 50%, αποτελούμενη πλεόν από 70 αφοσιωμένους εργαζόμενους.

Η μάρκα ξεπέρασε όλες τις προβλέψεις το 2018 και αύξησε κατά 40% τις πωλήσεις των μοντέλων σε σχέση με το προηγούμενο έτος, φθάνοντας τις 14.400 πωλήσεις. Η Γερμανία κατέκτησε την πρωτιά των πωλήσεων, με περισσότερα από 6.000 πωληθέντα οχήματα, ενώ η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο ολοκλήρωσαν το βάθρο, ξεπερνώντας τις 1.500 πωλήσεις.

supra-formentor-4drivers.gr

To Formentor, ως φυσικό κόσμημα, εντυπωσιάζει. Ένας στριφτερός δρόμος που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του ’30 και «ξυρίζει» τη Μεσόγειο μέσα από βράχους ύψους 300 μέτρων

Ο σχεδιαστής του Cupra Formentor, Alberto Torrecillas, είπε χαρακτηριστικά πως «εμπνεύστηκε το design του αυτοκινήτου από την ανάγλυφη χωροταξία του ακρωτηρίου, εκεί όπου οι βράχοι σμιλεύονται από τον αέρα και το νερό». Εξ ου και το ακρωτήριο, το βορειότερο σημειο της Μαγιόρκα,  έγινε ο «νονός» του νέου αυτοκινήτου.

Εκεί γυρίστηκε και το video που μας αποκαλύπτει, για πρώτη φορά εν κινήσει στο μέρος αυτό, το νέο αυτοκίνητο. Φύση και αυτοκίνηση εις σάρκαν μίαν.

ΥΓ Διαβάστε περισσότερα για το Cupra Ateca των 300 PS στο νέο Best of Cars 2019 εδώ.

Photo: Cupra

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει