Czinger 21C: Το πρώτο supercar από εκτυπωτή

Post date:

Author:

Category:

Ένα νέο όνομα στην αυτοκίνηση, το Czinger 21C, έρχεται να αλλάξει όσα ξέρουμε. Φτιαγμένο από 3D εκτυπωτή, αποκαλύπτει την τάση του αιώνα

Czinger 21C

Οι 1.250 ίπποι, το υβριδικό υπεραυτοκίνητο και μια φίρμα που έρχεται χωρίς ιστορία σε μια νέα ιστορική καμπή


Με μαθηματικές αναλογίες το Czinger 21C εκφράζει το απόλυτο. Είναι το 1:1. Οι 1.250 ίπποι στα 1.250 κιλά. Σαν να ‘χουν υπολογιστεί με ακρίβεια λέιζερ. Είναι η τιμή που εξασφαλίζει τους τίτλους στο παγκόσμιο ίντερνετ

Σε έναν νέο κόσμο γεμάτο υπεραυτοκίνητα, υπερεπιδόσεις και υπερχρήματα (το Czinger 21C θα κοστίζει $1.7 εκατομμύρια), προστίθεται η νέα τεχνολογική παράμετρος της εποχής. Είναι κατασκευασμένο από 3D εκτυπωτή. Μαγικό. Απίστευτο. Αληθινό.

- Διαφήμιση-

Οι εγκαταστάσεις στην έδρα της νέας φίρμας, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, είναι η μήτρα όπου μια νέα γενιά υπεραυτοκινήτων θα βρει το δικό της εύφορο έδαφος. Ενημερωτικά, το βρετανικό Top Gear βρέθηκε εκεί και παρουσίασε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον βίντεο στον τόπο όπου θα παραχθούν τα 80 μόλις κομμάτια του Czinger 21C. Είναι αυτό.

Οι επιδόσεις του Czinger 21C είναι αναμενόμενα εξωπραγματικές. Επιτάχυνση από 0-100 km/h σε μόλις 1.9δ/λ. Από 0-300 σε 15δ/λ. Και έχουμε και συνέχεια: από 0-400 km/η σε 29δ/λ. Ποια Formula 1, είπες;


Κάτω από το κεντρομήχανο αμάξωμα

Στο κέντρο του άκρως εντυπωσιακού αμαξώματος βρίσκεται ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Περιλαμβάνει έναν bi-turbo V8 2.8 λίτρων και δύο ηλεκτρικούς κινητήρες – έναν σε κάθε μπροστινό τροχό. Η μετάδοση, όπως συνηθίζεται στις νεότευκτες κατασκευές τέτοιου τύπου, μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς.

Τα υπόλοιπα είναι μέρος ενός θαυμαστού νέου κόσμου στη σύγχρονη αυτοκίνηση. Ένα όνομα χωρίς κάποια ιστορία, ένα υπεραυτοκίνητο που με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας συμπυκνώνει το know how σε ένα νέο τρόπο κατασκευής, λίγα τεμάχια για να εξασφαλιστεί το exclusivity και ένα νέο κεφάλαιο που ξεκινά με ενδιαφέρον.

Η τομή στην ιστορία

Όπως σχολιάστηκε και με αφορμή τη νέα Ferrari SF90, ταυτόχρονα, όλο και περισσότεροι νέοι κατασκευαστές βγαίνουν απ΄το ανύπαρκτο της ιστορίας για να λανσάρουν αμιγώς ηλεκτροκίνητα. Με ιπποδυνάμεις προς άγραν τίτλων και πελατών. 

Θέλετε ονόματα και διευθύνσεις; Τα Aspark OwlXing Mobility Miss RRimac C_Two σας λένε κάτι; Αποδεικνύουν τη νέα γη προς ανακάλυψη. Οι Κολόμβοι μίας νέας «Αμερικής» που υπόσχονται υπερεπιδόσεις χωρίς ιστορικό υπόβαθρο. Το θέμα είναι ότι τις τηρούν. Και αυτό είναι μια νέα σελίδα στα πράγματα.

Το Czinger 21C θα το δούμε στη Διεθνή Έκθεση της Γενεύης που ανοίγει τις πύλες της τον Μάρτιο. Δεν είναι κόνσεπτ, είναι κανονικό. Για χρήση δρόμου. Αναρωτιόμαστε ποιου δρόμου με 1.250 ίππους; Αλλά δεν έχει σημασία. Ακαδημαϊκό το ερώτημα. Α ναι, είναι και για πίστα. Και αυτό ακριβώς, το δρόμο και την πίστα, αποτυπώνει και το επίσημο εταιρικό βίντεο με τα γυρίσματα που έγιναν στη Laguna Seca.


Ο καροσερίστας πεθαίνει, long live ο εκτυπωτής


Corkscrew Laquna seca

Photo: Czinger

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει