Δηλαδή πόσο θα κοστίζει το νέο GR Yaris;

Post date:

Author:

Category:

Aνακοινώθηκαν στη Μ. Βρετανία οι τιμές για το νέο GR Yaris. Που δεν είναι ακριβώς νέο, αλλά εις βάθος ανανεωμένο. Και οι Αγγλούρες ήδη παραμιλάνε

Toyota Yaris GR 2024

H τετρακίνητη rally replica πέτυχε το στόχο των πωλήσεων – και με το παραπάνω. Τώρα ήρθε η ώρα για επιπλέον χρήμα στα ταμεία της ιαπωνικής εταιρείας με ένα αυτοκίνητο για το οποίο ήδη υπάρχει μακρά λίστα αναμονής


Οι επίσημες τιμές που ανακοινώθηκαν στη Μ. Βρετανία αφορούν αύξηση της τάξης των £10.000

Με μία πρόχειρη μετατροπή ιστοτιμίας στο 1,17 υπολογίστε περίπου συν €11.700 σε σχέση με τις τιμές που κόστιζε η πρώτη «γενιά».

Συγκεκριμένα, και πάντα μιλώντας για το χειροκίνητο, το νέο GR Yaris κοστίζει στο «Νησί» £44.250. Ποσόν που για πολλούς χρήστες που σχολίασαν στα κοινωικά δίκτυα κρίνεται υπερβολική.

Με την ίδια μετατροπή ισοτιμίας αντιστοιχούν σε €51.772, νούμερο δηλαδή που απέχει κατά πολύ απ’ όσο κόστιζε στην ελληνική αγορά καθώς έφτασε να πλησιάζει τα €55.000 στην έκδοση Circuit Pack

Toyota Yaris GR 2024

Το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων προσθέτει £1.500 επιπλέον. Οι ειδικές, και ίσως συλλλετικές κάποτε, εκδόσεις Ogier και Rovanpera (δεξιά στην κάτωθι φωτό) θα κοστίζουν περί τις £60.000. Κάποια €70.200. Για βάλτε κάτι παραπάνω για Ελλάδα…

Εν αναμονή

Τα παραπάνω ποσά προφανώς απέχουν σημαντικά απ’ το τελικό κοστολόγιο στην ημεδαπή. Αναμονή, λοιπόν, μέχρι η Toyota Hellas ανακοινώσει τη λυπητερή για ενταύθα πραγματικότητες.

Σε κάθε περίπτωση, οι παραδόσεις για το 2024 θα είναι πολύ λίγες με προτεραιότητα σε όσους έχουν ήδη ένα GR Yaris στην κατοχή τους ή μπήκαν στη λίστα αναμονής για το νέο GR Yaris μέχρι τον Μάιο του 2022.

Θυμίζει κάτι από πολιτική Ferrari; Κι όμως, συμβαίνει και με ένα Yaris. Εις βάθος ανανεωμένο και σε σημεία που «πονάει».


Photo: toyota.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει