Πώς το BMW M5 έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ συνεχόμενου drift (video)

Post date:

Author:

Category:

Mαζί, και ένας πρωτόγνωρος τρόπος ανεφοδιασμού εν κινήσει για να μπορέσει το ρεκόρ συνεχόμενης πλαγιολίσθησης με το Μ5 να μπει στο βιβλίο Γκίνες

Τρελά εντυπωσιακά. Τόσο το ότι ο οδηγός του νέου BMW M5, Johan Swartz, κατάφερε για οκτώ ολόκληρες ώρες και, συνολικά, 371 χιλιόμετρα διανυθείσας απόστασης να πλαγιολισθαίνει το αυτοκίνητο, όσο και για τον ευρηματικό τρόπο που οι μηχανικοί της BMW σκέφθηκαν προκειμένου να ανεφοδιαστεί το Μ5 εν κινήσει.

Το σκηνικό παραπέμπει, φυσικά, σε ανεφοδιασμό πολεμικών αεροσκαφών και το video δείχνει ένα άλλο BMW M5, αυτή τη φορά με τον οδηγό ακριβείας (που ήταν και ο stuntman του Clive Owens στην ταινία μικρού μήκους της BMW, ”Escape”), Μatt Mullins, στο τιμόνι, να κινείται ακριβώς παράλληλα με το πρώτο αυτοκίνητο και να πετυχαίνει το ζητούμενο: τη μη διακοπή της πλαγιολίσθησης και του επίζηλου ρεκόρ καθώς το τρίτο πρόσωπο της εξίσωσης, ο κασκαντέρ Matt Burns, κρεμιέται από το παράθυρο του αυτοκινήτου υποστήριξης και γεμίζει το ρεζερβουάρ.

Συνολικά, χρειάστηκαν πέντε ανεφοδιασμοί για το εγχείρημα σπάζοντας έτσι το προηγούμενο ρεκόρ ενός Toyota GT86 που είχε διανύσει κάποια 143 χιλιόμετρα απόστασης.

Watch this – που θα ‘λεγε και η επίκαιρη αυτές τις μέρες Oprah Winfrey.

Photo: bmw

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει