Ένας ντίλερ ζητά €669,000 για το μπρουτάλ Nissan Juke-R

Post date:

Author:

Category:

Το πέμπτο και τελευταίο Nissan Juke-R, εκείνο το θηριώδες υβρίδιο μεταξύ του γνωστού GT-R και του επίσης γνωστού μικρού SUV, βγήκε προς πώληση μάλλον σε εξωφρενική τιμή. Περί ορέξεως

Nissan Juke-R

Μοναδικό, ένα απ΄τα μόλις πέντε κομμάτια που κατασκεύασε η Nissan, με μόλις 20 χιλιόμετρα στο οδόμετρο, εξωφρενικά δυνατό με 700 ίππους, το πιο γρήγορο B-SUV στον πλανήτη, μαύρο, κακό, υπερβολικό. Για κάποιους συλλέκτες το Nissan Juke-R έχει τα συστατικά άλλης μιας προσθήκης στο γκαράζ. Για μας, τους υπόλοιπους θνητούς, είναι τρελλό overkill


Θα προβώ σε εξομολόγηση. Απ’ αυτές που δεν συνηθίζω να γράφω. Λοιπόν, πραγματικά δυσκολεύομαι να βρω τρόπο για να ξεκινήσω αυτό το κείμενο

Κι αυτό διότι βλέποντας την είδηση, χαμογέλασα λέγοντας ότι είναι πρωταπριλιάτικο αστείο. Ειδικά σ΄αυτή τη δύσκολη εποχή. Αμ, δεν.

Με το που ανοίγω το σύνδεσμο της αγγελίας, μου κόπηκε το χαμόγελο. Ακολούθησε διαστολή στις κόρες των ματιών και παρ’ ολίγον δάκρυα βλέποντας τα €669,208. Ή $719,579 με σημερινή ισοτιμία, αν προτιμάτε.

Για Nissan Juke; Για SUV προηγούμενης γενιάς, για το οποίο δεν έτρεφα και σε ιδιαίτερη εκτίμηση; Όχι βέβαια ως αυτοκίνητο με σασπένς στην οδήγηση αλλά κυρίως επηρεασμένος περισσότερο από ‘κείνο το τεστ ταράνδου των Ισπανών. Ας το θυμηθούμε.


Kαι μιας και δεν έχετε τι να κάνετε σπίτι, δείτε κι ένα απόσπασμα από εκπομπή, με την δυστυχή κατάληξη ενός ακόμη Juke 700 ίππων, στα χέρια υποτιθέμενου οδηγού αγώνων, ο οποίος δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την τεράστια δύναμη σε αυτό το πλαίσιο, χαρίζοντάς μας μια όμορφη «πτήση»


Ξεχωριστό, μπρουτάλ και πανάκριβο

Προσπαθώντας να εκθειάσω το συγκεκριμένο Nissan Juke με τον κωδικό R700 R35, βλέπω κάποια μοναδικά στοιχεία. 

Είναι το μόλις πέμπτο απ’ τα συνολικά πέντε που παρήχθησαν. Και μάλιστα, τα δύο εξ αυτών έχουν τρακάρει.

Αυτό που μεταμορφώνει το Nissan Juke-R είναι, φυσικά, o 3.8 λίτρων εξακύλινδρος, διπλοτούρμπινος VR38-DETT του αγαπημένου Nissan GT-R.

Επίσημες επιδόσεις ποτέ δεν ανακοινώθηκαν. Ωστόσο, σίγουρα είναι εντυπωσιακές με 0-100 κάτω από 3″ και υψηλή τελική.

Να πούμε ότι για όλα αυτά, συνέβαλαν οι βρετανικές, εξειδικευμένες εταιρείες Ray Mallock LTD και Severn Valley Motorsport υπό την επίβλεψη του project από την Nissan.

Φυσικά, για να υπάρξει αυτό το εξωφρενικό αποτέλεσμα έχουν επέμβει στα πάντα, με εξειδικευμένα επιμέρους στοιχεία, πολλά μεταμοσχευμένα από το GT-R.Αν είστε κάποιος συλλέκτης που θέλετε να λέτε ότι έχετε το ένα από τα τρία αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στον κόσμο και να καταπίνετε supercars στα φανάρια, σκεφτείτε το. Το ποσό, μην το σκέφτεστε. Λεπτομέρεια. Μικροαστική ανησυχία, θα ‘λεγα. Σίγουρα θα βρεθεί ένας πάνω σε αυτόν τον πλανήτη που θα τα δώσει.

Αν όχι, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να πάρετε SUV, βάλτε στη λίστα σας και το νέο Juke σε κάποια έκδοση. Η Nissan έκανε ρελάνς.  


Αγγελίες αυτοκινήτου παπαγάλος

Photo: JamesEdition.com

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει