Επίσημο: Solterra, το νέο ηλεκτρικό SUV της Subaru

Post date:

Author:

Category:

Το Solterra είναι το νέο, εξ ολοκλήρου ηλεκτρικό SUV της Subaru και το πρώτο όχημα που θα στηριχθεί στην e-Subaru παγκόσμια πλατφόρμα της, ειδικά για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα

Subaru Solterra

Tο πλήρως ηλεκτρικό SUV της Subaru είναι το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που βασίζεται στην παγκόσμια πλατφόρμα e-Subaru και έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει παγκόσμια την επόμενη χρονιά


Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε, το Solterra είναι το πρώτο παγκόσμιο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Subaru  και χθες, 11 Νοεμβρίου, έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του

Η ανακοίνωση λέει ότι οι πωλήσεις στις αγορές της Ιαπωνίας, ΗΠΑ, Καναδά, Ευρώπης και Κίνας είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στα μέσα του 2022.

e-Subaru Global Platform

- Διαφήμιση-

・ Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ελληνικής εισαγωγικής, χρησιμοποιώντας την τεχνογνωσία που καλλιεργήθηκε με την ιδιαίτερα αναγνωρισμένη Παγκόσμια Πλατφόρμα Subaru, αναπτύχθηκ την Παγκόσμια Πλατφόρμα e-Subaru από κοινού με την Toyota Motor Corporation ως πλατφόρμα αποκλειστική για BEV.

Η Παγκόσμια Πλατφόρμα e-Subaru ενεργοποιεί μια οδηγική εμπειρία ανώτερης δυναμικής που προσφέρει υψηλή σταθερότητα και ο χειρισμός ανταποκρίνεται γραμμικά στη λειτουργία διεύθυνσης του οδηγού.

・ Πακέτα μπαταριών υψηλής χωρητικότητας είναι τοποθετημένα κάτω από το δάπεδο, καθώς είναι BEV, και με τη χρήση τους ως μέρος της δομής επιτυγχάνεται χαμηλό κέντρο βάρους, υψηλή αντοχή και ακαμψία του αμαξώματος.

Οδηγικές Επιδόσεις/Σύστημα AWD

・ Το Solterra έχει υιοθετήσει ένα νέο σύστημα που κινεί τους εμπρός και πίσω τροχούς με ξεχωριστούς κινητήρες.

・ Όπως και τα άλλα μοντέλα SUV της Subaru, το Solterra διαθέτει το σύστημα ελέγχου X-Mode AWD που ενισχύει την αίσθηση ασφάλειας σε ανώμαλους δρόμους.

Με την προσθήκη της νέας λειτουργίας Grip Control, η οποία επιτρέπει στο όχημα να τρέχει με σταθερή ταχύτητα ενώ το σταθεροποιεί ακόμη και σε ανώμαλους δρόμους, αυτή η ικανότητα ενισχύεται περαιτέρω.

Η e-Subaru Παγκόσμια πλατφόρμα επιτρέπει την αποτελεσματική διάθεση διαφόρων τύπων EV συνδυάζοντας πολλαπλές μονάδες και εξαρτήματα, όπως το εμπρός, το κεντρικό και το πίσω μέρος ενός οχήματος.


Subaru STi vs BMW 135 δοκιμή

Ενώ οι δύο εταιρείες έχουν ενώσει τις γνώσεις τους για να δημιουργήσουν μια εντελώς νέα πλατφόρμα, η Subaru έχει στοχεύσει στην επίτευξη ανώτερης παθητικής ασφάλειας και σταθερότητας οχημάτων, κάτι που η Subaru πάντα επεδίωκε, όπως εξάλλου και σε αυτήν την ειδική πλατφόρμα BEV.

Γι’ αυτή την εξέλιξη, οι δύο εταιρείες συνδυάζουν τις αντίστοιχες δυνάμεις τους, όπως η μακρόχρονη τεχνολογία τετρακίνησης της Subaru και η εξαιρετική τεχνολογία ηλεκτροκίνησης οχημάτων της Toyota, ώστε να δημιουργήσουν ένα νέο SUV με τα χαρακτηριστικά που επιδιώκει η νέα τάση στην αυτοκίνησηΚαι το όνομα αυτού

Το όνομα Solterra δημιουργήθηκε ενώνοντας τις δύο λέξεις ”Sol” και ”Terra”, δηλαδή τις λατινικές λέξεις, αντίστοιχα, για τον «Ήλιο» και τη «Γη».

Η Subaru έδωσε αυτό το βαφτιστικό στο νέο της μοντέλο προς αναγνώριση της Μητέρας Φύσης και περαιτέρω ανάπτυξης της μορφής συνύπαρξης μαζί της.

Η δέσμευσή της είναι να παρέχει τις κλασικές δυνατότητες που αναμένονται από ένα SUV της Subaru «ικανό να σε πάει παντού σε συνδυασμό με ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα»

*Το Solterra θα αποτελέσει μέρος της γκάμας των SUV της εταιρείας, δηλαδή των Subaru XV, Forester, Outback και Ascnet.


subaru Impreza 22B

Photo: subaru.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει