Μόλις άνοιξε: Επίσκεψη στο Μουσείο του Jim Clark (video)

Post date:

Author:

Category:

Ο καλύτερος τρόπος για να τιμηθεί ένας από τους μεγαλύτερους οδηγούς του παγκόσμιου motorsport είναι η ίδρυση ενός μουσείου αφιερωμένου στον μεγάλο Jim Clark. Άνοιξε και μας περιμένει

Ο γιος ενός κτηνοτρόφου και ένας από τους πιο ταλαντούχους οδηγούς που πέρασαν από τη Formula 1, είχε την ατυχία να χάσει τη ζωή του σε έναν ασήμαντο σχετικά αγώνα, στο Hockenheim το μακρινό ’68.

Όμως, το πέρασμά του από την αγωνιστική σκηνή έχει χαραχτεί με χρυσά γράμματα από τους ιστορικούς του motorsport όπου όλοι μιλούν για ένα σπάνιο ταλέντο.

- Διαφήμιση-

Το Jim Clark Motorsport Museum, ολοκλήρωσε μια επένδυση ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, άνοιξε στις 11 Ιουλίου τις πόρτες του και προσφέρει στους επισκέπτες μία περιήγηση στη ζωή του θρύλου.

Η Lotus Cortina με την οποία συμμετείχε είναι εδώ, τα τρόπαια, οι εκδόσεις, το ψηφιακό tour, η προσωπικότητα ενός ανθρώπου που έζησε γρήγορα και «έφυγε» εξίσου. 

Eνόψει της προσέλκυσης των απαιτούμενων κεφαλαίων για την κατασκευή του μουσείου, το ίδρυμα Jim Clark Trust προκήρυξε, μάλιστα, και ένα εντυπωσιακό βραβείο σε όποιον θα συμμετείχε με ένα λαχνό αξίας 20 λιρών.

Ήταν η Lotus Evora GT410 Sport που βλέπετε (λογική επιλογή αφού ο Clark συνδέθηκε στενά με τη βρετανική εταιρεία) και ο τυχερός ανακοινώθηκε πριν δύο ημέρες, με τα εγκαίνια του Μουσείου

Lotus Ever GT410 Sport

Δείτε το video που μόλις «ανέβηκε». 

Photo: Jim Clark Museum 

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει