Επιτέλους! Τα αυτοκίνητα της τ. βασιλικής οικογένειας λάμπουν ξανά

Post date:

Author:

Category:

Τέσσερις Rolls-Royce, άλλα τέσσερα κλασικά και δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα ήταν τα αυτοκίνητα της τ. βασιλικής οικογένειας που έτυχαν ξανά φροντίδας. Αυτής που οφείλεται τόσο λόγω της σπανιότητάς τους όσο και του ειδικού τους, ιστορικού βάρους – ανεξαρτήτως πολιτικών τοποθετήσεων

Βασιλικά αυτοκίνητα Τατόι

Τα αυτοκίνητα της τ. βασιλικής οικογένειας καλογυαλισμένα και απαλλαγμένα, επιτέλους, από ενοχικά σύνδρομα. Καιρός δεν ήταν να διαχωριστεί το μέταλλο από τις πολιτικές επικαθίσεις;


Τα αυτοκίνητα της τ. βασιλικής οικογένειας ήταν για χρόνια παραμελημένα, αφημένα στην εντροπία του χρόνου, στις βρώμικες γωνιές του βουστασίου, στο Τατόι

Η κατάστασή τους, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, ήταν η τυπική εικόνα παραμελημένων αυτοκινήτων, τύπου backyards σε αχυρώνες και ξεχασμένα γκαράζ.

- Διαφήμιση-

Επτέλους, λοιπόν, εδώ και κάποιο διάστημα δόθηκε το πράσινο φως για τις εργασίες αποκατάστασής τους.

Η λίστα περιλαμβάνει τέσσερις Rolls Royce, δύο Fiat Savio Boano, δύο MG και δύο ηλεκτροκίνητα Victor που κάλυπταν τις ανάγκες μετακινήσεων της βασιλικής οικογένειας – είτε εκτός είτε εντός του κτήματος

Η επίσημη δήλωση

Όπως πληροφορεί με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, «τα οχήματα, οκτώ αυτοκίνητα και δύο ηλεκτροκίνητα τρίκυκλα, δέχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σωστικές επεμβάσεις από κλιμάκιο συντηρητών του υπουργείου Πολιτισμού για την απομάκρυνση επικαθίσεων και ρύπων μετά από μακρόχρονη ακινησία εντός του κτιρίου του Βουστασίου, στο οποίο βρίσκονταν.

Η στενότητα του χώρου και η έλλειψη βασικών υποδομών υπαγόρευσαν την εκτέλεση μόνο των απαραιτήτων εργασιών πριν τη μεταφορά τους σε καταλληλότερο χώρο αποθήκευσης. Η μεταφορά ακολουθεί την ενδελεχή μελέτη και διερεύνηση των θεμάτων συντήρησης των οχημάτων από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Πολιτισμού».

Όπως δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη, «τα οχήματα της τ. Βασιλικής Οικογένειας βρίσκονται πλέον στον νέο χώρο φύλαξής τους, με κατάλληλες συνθήκες αποθήκευσης, ασφάλειας και προστασίας, προκειμένου να εκτιμηθεί καλύτερα η κατάσταση διατήρησής τους και να συνεχιστούν οι απαραίτητες εργασίες. 

Ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, οδηγούς καλής πρακτικής, αλλά και σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις για θέματα μεθοδολογίας συντήρησης αυτοκινήτων ως εκθέματα, η Διεύθυνση Συντήρησης θα συνεχίσει την λεπτομερή τεκμηρίωση της κατάστασης διατήρησής τους, θα διερευνήσει τα υλικά κατασκευής, τις ιδιαιτερότητες της διάβρωσής τους και θα ακολουθήσει λύσεις για την περαιτέρω προστασία και ανάδειξή τους. Η μεταφορά από το κτήριο του βουστασίου, που για πολλά χρόνια είχαν εναποτεθεί, εκτελέστηκε με τον δέοντα τρόπο δεδομένων της συλλεκτικής τους αξίας, αλλά και του ιστορικού τους χαρακτήρα».

Με την ευκαιρία, δείτε και το σχετικό βίντεο σε time-lapse που «ανέβασε» το Υπουργείο στο λογαριασμό του στο Tube.


BMW 325i Ε30 μπροστά

Photo: culture.gov

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει