Facelift για τη BMW M135i xDrive. Θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες;

Post date:

Author:

Category:

H αντίπαλος του VW Golf R, η επίσης τετρακίνητη M135i με τον τετρακύλινδρο των 306 ίππων, δέχεται αναβαθμίσεις σε ανάρτηση, γεωμετρία και ήχο. Θα ανατρέψει τη μέχρι σήμερα όχι και τόσο ενθουσιώδη υποδοχή;

BMW M135i xDrive

Τρία νέα χρώματα προστίθενται στη χρωματική παλέτα, το μη μεταλλικό M Sao Paulo Yellow και τα Frozen Orange metallic και Frozen Pure Grey. Όμως η M135i έχει μπροστά της ένα δύσκολο έργο, δύο χρόνια μετά το λανσάρισμά της. Και οι βελτιώσεις στο σασί ίσως να είναι αυτό που χρειάζεται

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το βρετανικό evo, η BMW M135i xDrive έχει δεχθεί μη αποθεωτικές κριτικές στο διάστημα που την ξέρουμε

Αυτή τη φορά το hot hatch της BMW, που κατασκευάζεται στη Λειψία, αναβαθμίζεται σε κρίσιμα σημεία.

Το μοτέρ ήταν ήδη δυνατό και η έμφαση δόθηκε σε τροποποιήσεις του πλαισίου και της κινηματικής.

Η BMW μιλά για «βελτιστοποιημένη ελκτική πρόσφυση» και «πιο σπορ συμπεριφορά χάρη στις αλλαγές στη γεωμετρία (γωνίες camber), τις νέες βάσεις και τη νέα ρύθμιση των συστημάτων ελατηρίων και αμορτισέρ»

Τι αλλάζει στην ανάρτηση;

Συγκεκριμένα, η γωνία camber των εμπρός τροχών έχει αυξηθεί.

Τοποθετήθηκαν νέες υδραυλικές βάσεις στα ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης, ενώ οι βάσεις για τον υστερούντα βραχίονα και τους βραχίονες ελέγχου στον πίσω άξονα έχουν επίσης επανασχεδιαστεί.

BMW M135i xDrive

Επίσης ελατήρια και αμορτισέρ έχουν επαναρυθμιστεί.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς, «το αποτέλεσμα είναι αισθητά βελτιωμένη συμπεριφορά στις στροφές για καλύτερη πληροφόρηση του οδηγού από το σύστημα διεύθυνσης».


BMW M4 Mooze test

Το μπλοκέ διαφορικό

Η BMW M135i xDrive επωφελείται από ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον εμπρός άξονα.

Ενσωματωμένο στο στάνταρ οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport και με δυνατότητα εμπλοκής κατά 36% κατά την επιτάχυνση (στο «πάτα») και 26% στο ρολάρισμα (στο «άσε»).

BMW M135i xDrive

Στις δε γνωστές λειτουργίες του ηλεκτρονικού συστήματος ευστάθειας (DSC) προστίθεται το Performance Control για τη M135i xDrive.

Το compact σπορ μοντέλο φεύγει από το εργοστάσιο με τροχούς αλουμινίου M 18” στάνταρ, ενώ προαιρετικά διατίθενται και αλουμινίου 19” σε διάφορα σχέδια.


Lexus LFA κινητήρας

Ο αναβαθμισμένος ήχος

Για το μοντέλο του 2002 ο ήχος που εκπέμπεται στην καμπίνα έχει γίνει πιο «συναισθηματικός», όπως είναι ο όρος που χρησιμοποιείται πλέον συχνά στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Η ενίσχυση του soundtrack δεν είναι φυσική αλλά τεχνητή. Δηλαδή μέσω των ηχείων στο εσωτερικό

BMW M135i xDrive

Ως γνωστόν, πλέον, η τάση είναι να ενοχλείς λιγότερο τους απ΄έξω και να έχεις τον ήχο στο εσωτερικό πιο ενισχυμένο. Δε συμβαίνει μόνο σε hot hatch της εποχής αλλά και σε supercars

BMW M135i xDrive

Νέα χρώματα

Τα χρώματα BMW Individual προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη οπτική γοητεία στη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα του μοντέλου υψηλών επιδόσεων και τα ειδικά στιλιστικά χαρακτηριστικά του.

Νέες προσθήκες στην παλέτα εξωτερικών χρωμάτων για την BMW M135i xDrive περιλαμβάνουν την επιλογή M Sao Paulo Yellow non-metallic, και τις Frozen Orange metallic και Frozen Pure Grey.


Info/Photo: bmw.gr

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει