Ferrari 812 GTS. Ό,τι πιο δυνατό σε cabrio (video)

Post date:

Author:

Category:

Με απόδοση 800 ίππων από ένα V12 6,5 λίτρων και χωρίς οροφή, η Ferrari 812 GTS κατακτά αυτοδίκαια τον τίτλο του ισχυρότερου «ανοιχτού» στην παγκόσμια παραγωγή

Ferrari 812 GTS

Η Ferrari 812 GTS είναι η ανοιχτή έκδοση της 812 Superfast. Εντυπωσιακή, ελαφρώς βαρύτερη από την «κλειστή» της εκδοχή και ιδανική για προνομιούχους που θέλουν ντε και σώνει cabriolet


Για την ιστορία, η οροφή της Ferrari 812 GTS δεν είναι υφασμάτινη, όπως συχνά συνηθίζεται ακόμα και στην αφρόκρεμα των «ανοιχτών» υπεραυτοκινήτων. Είναι μεταλλικά αναδιπλούμενη

Όπερ σημαίνει πως πέραν της πολυπλοκότητας του μηχανισμού, το βάρος του αυτοκινήτου έχει αυξηθεί κατά 75 kg. Σύμφωνοι, το ισοζύγιο δεν αλλάζει και τόσο δραματικά όταν μπροστά από το καπό υπάρχει ένας κλασικά ηγεμονικός, ιταλικός V12.

Πραγματικό θηρίο εν κινήσει με μία ροπή 718 Nm διαθέσιμων από τις 3,000 rpm και όλη την ηχητική εμπειρία που ολοκληρώνει κάθε ιταλικό άτι.


Η οροφή (πάλι αυτή) κάνει το ακροβατικό της και ανοιγοκλείνει σε μόλις 14 δ/λ. Σε ταχύτητες μέχρι 45 km/h. Χαρακτηριστικό της σχεδίασης της Ferrari 812 GTS είναι η διαμόρφωση του πίσω μέρους. Δύο σχεδόν γλυπτικής μορφής προεκτάσεις τείνουν να είναι η φυσική κατάληξη των προσκέφαλων.

Οι επιδόσεις

Αεροδυναμική και αισθητική συνδυάζονται με το πίσω παρμπρίζ που παίζει το ρόλο ανεμοθραύστη. Ναι, υπάρχει και ο αέρας όταν επιταχύνεις από τα 0-100 km/h σε κάτι λιγότερο 3» και από τα 0-200 km/h σε μόλις 8.3». Fucking fast.

Η τελική της Ferrari 812 GTS είναι στα 340 km/h. Άσχετο αλλά με σχετική προέκταση: μετά ας μη μιλάμε για το πώς μπορεί να συνυπάρχουν τέτοιες ταχύτητες εν μέσω περιορισμών σε δημόσιους δρόμους. Και, βέβαια, δεν κυκλοφορεί όλος ο πλανήτης σε autobahnen. Αλλά και είναι έτοιμο το αγοραστικό κοινό της κατηγορίας αυτής να συμβιβαστεί με χαμηλότερες τελικές; Αφορμή για σκέψη.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, η επίσημη Ferrari ετοίμασε και ένα όμορφο video ως οφθαλμόλουτρο για την περίπτωση. Η 812 GTS θα είναι πανάκριβη, στα ανώτερα στρώματα της τιμολογιακής πολιτικής των Ιταλών και υπέροχο οπτικοακουστικό θέαμα στους δρόμους των διεθνών μητροπόλεων. Μπορεί και στο Pacific Highway.


Photo: Ferrari

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

DS 3 Crossback. Γενναιότητα σε ελληνική άσφαλτο

To DS 3 Crossback λέει πως «θέλει να αναδείξει τη δουλειά των καλύτερων τεχνιτών της βιομηχανίας». Δεν το ακούς συχνά αυτό στη σημερινή, παγκοσμιοποιημένη και πολλάκις κοπιαρισμένη αυτοκινητοβιομηχανία

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Η ελευθερία τού να μην ανήκεις

«Αυτές τις μέρες συμπληρώνονταιι 8 χρόνια 4Drivers. Και αν έπρεπε ένα μόνο κείμενο να χαρακτηρίσει τη φιλοσοφία του, είναι αυτό. Μόνο freedom - που θα ´λεγε και ο Braveheart»

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

«Βαρετό» Golf; Σηκώνει πολλή συζήτηση

Λίγο πριν την εμφάνιση του Golf Mk8, ας βάλουμε τα πράγματα σε μία ρεαλιστική τάξη

Μικρά αυτοκίνητα υπό απειλή. Ποια είναι;

«Ένα μικρό αυτοκίνητο οφείλει να είναι φτηνό. Αλλιώς δεν θα πουλήσει. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά στα μίνι αυτοκίνητα. Μερικές φορές και στα υπερμίνι»

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»