Έρχεται το Ford Fiesta ST. Γιατί μας ιντριγκάρει προκαταβολικά

Post date:

Author:

Category:

Ford Fiesta ST

 

Το πιο οδηγοκεντρικό υπερμίμνι της αγοράς το έχουμε οδηγήσει στις εισαγωγικές εκδόσεις αλλά και στη ST-Line με την αυξημένη απόδοση. Είχαμε εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις. Τώρα, έρχονται και η επίσημη πληροφορία από την εισαγωγική με όλα όσα πρέπει να ξέρετε

 

Όπως γράφαμε και πρόσφατα, τα αυτοκίνητα φαίνονται και κρίνονται από τη βάση τους. Από τις απλές εκδόσεις. Εκεί ήδη μπορείς να καταλάβεις το σασί (ναι, από εκεί ξεκινούν όλα), το πόσο έχει ”χωνευτεί” το engineering, και δεν έχεις, μπροστά σου απλώς, ένα κινούμενο, οk, γεροδεμένο, καλά εξοπλισμένο, μπλα-μπλα, νέο αυτοκίνητο.

 

Ε, στο ”απλό” Fiesta εμείς είδαμε αυτό το γεννετικό υλικό. Που, για όσους μπορούν να το διατυπώσουν πολύ ωραία, όπως ο Α. Καμπάς, μόνο ”απλά” δεν είναι τα καλά υπερμίνι. Είναι μεγάλο ζόρι να δημιουργήσεις ένα τέτοιο. Στο παρακάτω link.

 

ιάβασέ το: Το δύσκολο είναι το supermini. To εύκολο είναι το supercar

 

Και το νέο Fiesta ST (όχι απλώς ST-Line από το οποίο είχαμε θετικές εντυπώσεις) έρχεται και στην ελληνική αγορά όλο υποσχέσεις. Κινητήρας 1,5 λίτρων, 200 ίπποι, μηχανικό μπλοκέ διαφορικό (θεοί Φορντάδες), launch control, πατενταρισμένα ελατήρια -πρωτιά για την κατηγορία- που ανακατανέμουν τα πλευρικά φορτία που δέχεται η πίσω ανάρτηση στη στροφή προσφέροντας ταχύτερη είσοδο, καλύτερη απόκριση του πίσω μέρους και περισσότερο συμπαγή αίσθηση και λειτουργία απενεργοποίησης κυλίνδρου μειώνοντας την κατανάλωση κατά 11%.

 

Θέλουμε να δούμε στην πράξη πώς είναι ένα hot hatch με τρικύλινδρο κινητήρα και πώς ανταποκρίνεται στις υψηλές, κυρίως, στροφές λειτουργίας -σημείο που συχνά πάσχουν αρκετά σύνολα- ενώ τα specs μιλούν για τον νέο EcoBoost που χαρίζει τα 0-100 σε 6,5” και τελική 232. Σοβαρα νούμερα για ένα υπερμίνι.

”Οι οδηγοί αρκεί να κοιτάξουν το νέο Fiesta ST για να καταλάβουν τι εννοεί η Ford όταν λέει ότι ST σημαίνει Sports Technologies”, λένε οι άνθρωποι της Ford. ”Κάθε λειτουργία του συγκεκριμένου αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί με κριτήριο την καινοτομία.”

Το νέο Fiesta ST θα διατίθεται από το λανσάρισμα σε τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις με σπορ εξωτερικό στυλ ST και στάνταρ ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών ή προαιρετικές 18 ιντσών, αλλά και εκδόσεις εξοπλισμού ST-1, ST-2 και ST-3.

 

Τα εξωτερικά χρώματα περιλαμβάνουν αποχρώσεις όπως Frozen White, Magnetic, Moondust, Performance Blue, Race Red, Shadow Black, Silver και Silver Fox, ενώ στο εσωτερικό κυριαρχούν υψηλής στήριξης καθίσματα Recaro, επιλογέας σχέσεων ST, και τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα με ραφή που επαναλαμβάνεται στο μοχλό του χειρόφρενου και το κάλυμμα του επιλογέα. 

 

Μάλλον αξίζει να διαβάσετε αναλυτικά το επίσημο δελτίο Τύπου εδώ.

Info/Photo: Ford

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει