Επόμενο Ford Focus: τι περιμένουμε;

Post date:

Author:

Category:

 

Οι κατασκοπευτικοί φακοί ήδη έχουν συλλάβει το αναμενόμενο νέο Ford Focus. Αυτές είναι οι τελευταίες λεπτομέρειες για το τι αλλαγές φέρνει

Την περασμένη εβδομάδα ο CEO της Ford, Jim Hackett, δήλωσε πως η επόμενη γενιά του Ford Focus θα στοχεύσει σε πιο upmarket κατηγορία, όπως ακριβώς επιχειρεί η νέα γενιά του Ford Fiesta.

 

Ο στόχος του αναμενόμενου Focus, που εκτιμάται πως θα λανσαριστεί στις αρχές του 2018 με τις πωλήσεις να ξεκινούν από το επόμενο καλοκαίρι, έχει διττό στόχο: αφενός, να προσφέρει μια πιο premium αίσθηση στο εσωτερικό του, όπως ήδη είδαμε να συμβαίνει με το νέο Fiesta που από τη δοκιμή μας είδαμε πως έχει θεαματικά αναβαθμιστεί σε σχέση με την προηγούμενη γενιά και, αφετέρου, να γίνει ακόμα πιο ενδιαφέρον οδηγικά.

 

#Διάβασέ το: Ford Fiesta: Οδηγοκεντρικό και hi-tech. Το οδηγούμε υπό πίεση

 

Στην πράξη ήδη η μάχη της πιο δημοφιλούς κατηγορίας στην Ευρώπη (B segment) είναι καυτή. Με το Golf να διατηρεί, παρά τo dieselgate και το οικονομικό πλήγμα που υπέστη η VW, ηγετική θέση στις πωλήσεις εντός Γηραιάς Ηπείρου αλλά και τους άλλους παίκτες να αλλάζουν προφίλ. Για παράδειγμα, η Opel προσπαθεί σθεναρά να αφήσει πίσω της το τυπικό handling περασμένων ετών και το Astra έκανε την υπέρβασή του χάνοντας κιλά προκειμένου να γευτούν οι οδηγοί του μια πιο ενδιαφέρουσα οδηγική εμπειρία.

Ford Focus 2018

H oθόνη α λα τάμπλετ που έχουμε ήδη δει στο Fiesta, θα ”περάσει” σχεδιαστικά και στο επόμενο Focus. Η Ford διαθέτει ένα από τα πιο εξελιγμένα και φιλικά στο χρήστη infotainments της κατηγορίας (Sync 3) και ο σκοπός είναι να αναδειχθούν περισσότερο σε ένα γενικότερα πιο premium προϊόν

Ταυτόχρονα, να σημειωθεί η όλο και αυξανόμενη τάση για μεταστροφή του κοινού στην κατηγορία των μικρών και μεσαίων SUV. Ενδεικτικό είναι πως για το 2017 σημειώνεται μια πτώση πωλήσεων στην κατηγορία των hatchback κατά 1.9%. Πιθανόν, στο πνεύμα αυτής της τάσης, η Ford ετοιμάζει μια παραλλαγή του Focus, το Focus Active που θα ”καθίσει” ανάμεσα στο μικρότερο EcoSport και το μεγαλύτερο Kuga αλλά και θα έχει κάτι φρέσκο να αντιμετωπίσει το Golf Alltrack.

 

Το Focus, που όπως έχουμε σημειώσει στο 4D, είναι ένα εξαιρετικό δείγμα στο πώς μπορείς να έχεις αίσθηση engineering στο αυτοκίνητο της ”διπλανής πόρτας”, αναμένεται να αφήσει τις τελείως entry level εκδόσεις και ήδη απ΄την εισαγωγική του να προσφέρει πλούσιο εξοπλισμό σε συνδυασμό με μια μικρή αύξηση του μεταξονίου, πιθανόν στην ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα ”Global C-car”.

Info/ Photos: Auto Express

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει