Θα είναι το Ford Focus ST ο αρχηγός των εμπροσθιοκίνητων hot hatch;

Post date:

Author:

Category:

Ford-Focus-ST-4drivers.gr

Το αναμενόμενο Ford Focus ST συνελλήφθη σε φάση τελικών δοκιμών. Αυτές είναι οι τελευταίες πληροφορίες για το δυνατό εμπροσθιοκίνητο hot hatch

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα ποιο θα είναι το κινητήριο σύνολο κάτω από το καπό του Ford Focus ST. Κάποιοι μιλούν για τον υπάρχοντα 3κύλινδρο κινητήρα των 1.5 λίτρων στην πιο «πουσαρισμένη» εκδοχή του.

Ωστόσο, με μια φημολογούμενη ισχύ της τάξης των 250-270 ίππων, ίσως κάτι τέτοιο να είναι δύσκολο να υποστηριχτεί και κάποιοι άλλοι, μεταξύ των οποίων και το βρετανικό evo, λένε πως φαίνεται πιθανότερο να φιλοξενεί μια αναθαθμισμένη εκδοχή του 4κύλινδρου συνόλου των 2.3 λίτρων. Δύσκολο για αγορές όπως η ελληνική.

Ford-Focus-ST-4drivers.gr

Ford-Focus-ST-4drivers.gr

Ford-Focus-ST-4drivers.gr 

Ford-Focus-ST-4drivers.gr 

Ford-Focus-ST-4drivers.gr

 Ελάχιστα παραπλανητικά στοιχεία είχε το Ford Focus ST το οποίο φαίνεται στις φωτό να γράφει γύρους στο Nordschleife. Το νέο μοντέλο αναμένεται στις αρχές του 2019

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Ford Focus ST το οποίο «συνελλήφθη» να κάνει δοκιμές στην πίστα του Nürburgring έχει να ανταγωνιστεί μια ολόκληρη λεγεώνα εμπροσθιοκίνητων αντιπάλων όπως, μεταξύ άλλων, τα VW Golf GTi (αναμένεται το 2020), Peugeot Sport 308 GTi και Hyundai i30 N.

Το Focus ST θα αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της γκάμας, τουλάχιστον μέχρι να παρουσιαστεί η κορυφαία έκδοση RS, που προφανώς θα είναι τετρακίνητη και ακόμα ισχυρότερη από την υπάρχουσα. Η οποία και μας έχει μείνει ως μια από τις πιο εντυπωσιακές δοκιμές των πρόσφατων ετών στην κατηγορία.

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει