Η Ford παρατείνει την παραγωγή του Ford GT. Προλαβαίνετε

Post date:

Author:

Category:

Η ζήτηση για το supercar της Ford, το GT, ξεπέρασε τις προσδοκίες και η εταιρεία αποφάσισε να παρατείνει την παραγωγή του για ακόμα 350 μονάδες. Μόνο και που πάλι πολλοί θα μείνουν να το κοιτάζουν

Η επίσημη Ford λέει πως η αναλογία ενδιαφέροντος και παραδόσεων του Ford GT, η αναλογία ξεπέρασε το 6 προς 1. Έξι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να το αγοράσουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που είχε εισάγει η Ford, και ένας μόνο από αυτούς κατάφερε να το αποκτήσει.Συγκεκριμένα, 6.086 παραγγελίες παραλήφθησαν παγκοσμίως.

Τώρα, ενώ είχε αποφασιστεί η παραγωγή του Ford GT σε 1.000 μονάδες, θα επεκταθεί η παραγωγή του για ακόμη 350 αυτοκίνητα. Το «βιβλίο» προπαραγγελιών θα ανοίξει ξανά, λοιπόν, για το supercar για περιορισμένο χρονικό διάστημα.

Η εταιρεία, θα προσφέρει τώρα συνολικά 1.350 Ford GT για πελάτες σε όλο τον κόσμο. Από τις 8 Νοεμβρίου, η Ford ξανανοίγει για ένα μήνα το «παράθυρο» υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων σε ορισμένες αγορές, για όσους φιλοδοξούν να γίνουν μέλη της ελίτ των ιδιοκτητών Ford GT

Οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα μπορούν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους στο FordGT.com, και όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις, θα συνεργαστούν με την υπηρεσία Ford GT Concierge Service για μία εξατομικευμένη εμπειρία αγοράς.

«Η ανταπόκριση στο Ford GT μας είναι πρωτοφανής, με τη ζήτηση να υπερβαίνει την προσφορά πάνω 600%» δήλωσε ο Hermann Salenbauch, director, Ford Performance.

«Επεκτείνοντας την παραγωγή του Ford GT για λίγο ακόμα διάστημα, θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε το προφίλ αποκλειστικότητας του πολυπόθητου supercar προσφέροντας παράλληλα την εμπειρία ιδιοκτησίας σε μεγαλύτερο αριθμό πελατών, πλέον των 80 ιδιοκτητών Ford GT στην Ευρώπη που έχουν παραλάβει το αποκλειστικό μοντέλο τους μέχρι σήμερα.»

Η παραγωγή του Ford GT – με κινητήρα 3.5L EcoBoost V6 Twin Turbo, ανθρακονημάτινη δομή, ενεργή αεροδυναμική και τελική ταχύτητα 347 km/h– ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2016.

Επίσης, η εταιρία ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο, επετειακό μοντέλο Ford GT Heritage Edition για τα πενήντα χρόνια από τη νίκη του Ford GT40 στο Le Mans 1968 και 1969, με αγωνιστικά χρώματα της Gulf Oil, σε ένα συνδυασμό θαλασσί (Heritage Blue) και πορτοκαλί (Heritage Orange), limited-edition.

Οι Ευρωπαίοι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τις προϋποθέσεις θα είναι υποψήφιοι για την απόκτηση ενός οχήματος Ford GT, με έτος κατασκευής από 2020 έως 2022. Όποιος προλάβει.

Photo: Ford

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει