Αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα: η αγωνιστική Ford GT40

Post date:

Author:

Category:

Αυτοκίνητο μοναδικό, με ιστορία και ιδρωμένη ”φανέλα” στο Le Mans, το Spa και άλλους ”ναούς”. Το υπ’ αριθμόν “1079” Ford GT40 πωλείται εντός

Το σασί με ”αύξοντα αριθμό” 1079 είχε παραγγελθεί από τον οδηγό αγώνων και μετέπειτα συλλέκτη, Jean Blaton, που έτρεχε με το ψευδώνυμο ”Βeurlys”.

O ”αποστολέας” ήταν η Ford Advanced Vehicle (FAV) και η Ford GT40 έφτασε στο γκαράζ του στις 20 Απριλίου του 1968. Οι προδιαγραφές ήταν σε φουλ αγωνιστικά specs κινητήρα, συμπλέκτη, ανάρτησης, με ελαφρωμένη οροφή, μέρη από carbon στο αμάξωμα, ρεζερβουάρ 140 λίτρων, τα πάντα όλα. Αμέσως μετά την παραλαβή της, ο Blaton αναχώρησε για Monza και λίγο αργότερα για τα 1000 Km του αγώνα Spa-Francorchamps.

Αυτοκίνητο με βαθιά ιστορία που είδαμε στο φετινό Goodwood Revival όπου ο οδηγός Nick Padmore την οδήγησε στην pole position χωρίς καν να έχει ξαναοδηγήσει το αυτοκίνητο, αποδεικνύοντας πως η ”1079” είναι ακόμα εξαιρετικά γρήγορη αλλά και φιλική σε πρώτη επαφή.  Δείτε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από προηγούμενη εμφάνισή του στο video.

Επίσης ενδιαφέρον είναι το video όπου ο πρωταθλητής του BTCC, Andrew Jordan, οδηγεί μια Ford GT40 στο βρεγμένο. Τι ήχος…

Μπορείτε να δείτε περισσότερα για την αγγελία που χαζεύουμε αυτή την εβδομάδα, εδώ.

Photo: Duncan Hamilton

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει