Η συμμαχία των Ford και VW. Μια νέα υπερδύναμη;

Post date:

Author:

Category:

Ford-vw-sinergasia-4drivers.gr

Τον Ιούνιο οι Ford και Volkswagen υπέγραψαν μια συμφωνία που πέρασε στα ψιλά των ειδήσεων. Κάποιοι μιλούν για τη νέα, μεγάλη αυτοκινητική υπερδύναμη. Επισήμως, υπάρχουν όρια συνεργασίας. Τι ισχύει;

Τόσο η VW όσο και η Ford ήταν πολύ σαφείς στις δηλώσεις τους: «κάθε στρατηγική συμμαχία μεταξύ των δύο εταιρειών δεν θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις μετοχικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένων των συμμετοχών σε διαφορές ιδιοκτησίες».

Ωτσόσο, η συμφωνία που υπογράφηκε από τη Ford και τη Volkswagen, τον Ιούνιο που μας πέρασε, έθεσε τα θεμέλια μιας στρατηγικής εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Αρχικά, οι κατασκευαστές αναμένεται να επικεντρωθούν μόνο στην ανάπτυξη μιας σειράς αυτοκινήτων, αλλά θα εργαστούν επίσης για την «καλύτερη εξυπηρέτηση των εξελισσόμενων αναγκών των πελατών».

Σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς του κλάδου, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι η Ford και η Volkswagen βρίσκονται σε μια τροχιά συγχώνευσης η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει το ισχυρότερο automotive group στον πλανήτη

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως εδώ και χρόνια ακούγονται οι φήμες για συνεχείς συγχωνεύσεις, ισχυρές συνεργασίες στο «χώρο». Και ήδη υπάρχουν πολλά παραδείγματα.

Μια ανάλυση της Detroit Bureau επισημαίνει ότι μια εταιρική συνεργασία που θα φτάνει πολύ πέρα ​​από τα τυπικά λεχθέντα θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επωφελής και για τις δύο πλευρές.

Η γερμανική εταιρεία θα μπορούσε να επωφεληθεί από τις ισχυρές παρουσίες της Ford στην αμερικανική αγορά, ειδικά στον κλάδο των pick-up και SUV, ενώ η Ford θα μπορούσε να ενισχύσει τις δικές της πωλήσεις σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Κίνα, όπου δεν εμφανίζεται τόσο ισχυρή.

Photo: Google

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Ίσως να σ’ αρέσει

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf. Για τη μάνα σου

Η απαγορευμένη διαφήμιση του Golf πυροδότησε το ίντερνετ. Δεν έχει να κάνει με το αυτοκίνητο. Έχει να κάνει με τη μάνα μου, τη δική σου, τις μελλοντικές

Texting: 21 μέτρα ρίσκου. Πόσο αξίζουν τα μηνύματα;

Κόφ'το, κλείσ' το, άσ' το για αργότερα το κινητό. Υπακοή και σεβασμός απ΄όλους μας, ειδικά τους σκεπτόμενους Πραγματικούς Οδηγούς που οφείλουν να θέτουν το παράδειγμα. 21 μέτρα ρίσκου είναι πολλά

Ο Τζέιμς Χαντ του καλοκαιριού

«Μόλις 45 χρόνια πρόλαβε να ζήσει ο Χαντ. Ήταν αρκετά για να τα κάνει όλα. Να κυνηγήσει το όνειρό του οδηγώντας στο απώγειο του σπορ, τη Φόρμουλα 1. Αλλά και να κοιμηθεί με περισσότερες από 5.000 γυναίκες»

Ford Ranger Raptor. Bad ass με καρότσα

«Η εμπειρία με το Ford Ranger Raptor ήταν ικανή να σε κάνει να βλέπεις ένα pick-up ως κύριο αυτοκίνητο. Αδρεναλίνη με καρότσα. Δεν σου τυχαίνει και κάθε μέρα»

Καθαρόαιμη Lancia Rally 037

Το αυτοκίνητο-σταθμός πουλήθηκε έναντι €770.000...

Γιατί δεν βλέπεις συχνά τις Lotus στο δρόμο;

«Όσο και να γκρινιάζουμε πως θέλουμε αγνά και παρθένα driver's car, όταν έρθει η ώρα να βγουν τα χρήματα απ' την τσέπη βγαίνει ο πιο ασφαλής εαυτός μας στην επιφάνεια. Ελαχίστων εξαιρουμένων. Κάποιων τολμηρών με Lotus, για παράδειγμα»