Η βλακεία των περιττών gadgets

Post date:

Author:

Category:

gadgets

 Όπως έχει πει o μεγάλος λογοτέχνης Γουσταύος Φλωμπέρ ‘”η γη έχει τα όρια της αλλά η βλακεία είναι απέραντη”. Η ιστορική αυτή διαπίστωση βρίσκει για μια ακόμη φορά την εφαρμογή της σε ένα γελοίο gadget, από αυτά που όταν τα δεις δεν το πιστεύεις

Πρόκειται για έναν πλαστικό δίσκο που προσαρμόζεται στο τιμόνι για να ακουμπάς, λέει, τον υπολογιστή σου ή αν θες να τσιμπήσεις κάτι στα πρόχειρα και βαριέσαι να κρατάς το burger στο χέρι.

Το βασιλικό ονοματεπώνυμο είναι ”Wheelmate Steering Wheel Desk Tray” αλλά μπορείς να το ξεχάσεις αμέσως. Απαιτούνται μεγάλες δόσεις βλακείας για να ”σχεδιάσεις” κάτι τόσο κουτό που κάνει το telemarketing να δείχνει σαν να έχει βγει από τη Σχολή Καλών Τεχνών.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν και τα σχόλια κάποιων που το αγόρασαν, όπως μια κυρία που έσπευσε να γράψει στο σχετικό πεδίο του Amazon πως ”δεν πιστεύετε πόσο πιο ενδιαφάρουσες έχουν γίνει οι μετακινήσεις μου με το προϊόν αυτό αφού έχω πλέον κάτι να κάνω από το να κοιτάζω το παράθυρο”.

Μα, εννοείται και το πιστευουμε. Αξιοζήλευτη στιγμή του engineering. Φλωμπέρ, είχες δίκιο: η βλακεία είναι ανίκητη.

Photo: Amazon

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει