Για το «όπλο» που λέγεται Nissan GT-R NISMO GT500

Post date:

Author:

Category:

Το σασπένς, η προετοιμασία και η μεγάλη κληρονομιά ενός αυτοκινήτου που αγαπήσαμε. Το Nissan GT-R NISMO GT500 στην αγωνιστική του, updated δόξα

Nissan GT-R NISMO GT500

Δεν βγαίνει κάθε μέρα ένα αγωνιστικό Nissan. Η είδηση, λοιπόν, που λάβαμε από την επίσημη εισαγωγική στην Ελλάδα, την Ν. Ι. Θεοχαράκης, αποκτά ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το Nissan GT-R NISMO GT500 είναι η αγωνιστική έκδοση για τη σεζόν του 2020 ενός αυτοκινήτου που κουβαλάει μία μεγάλη κληρονομιά


Ήταν τόσο «μπροστά» η Nissan όταν παρουσίασε την αρχική βάση του γνωστού GT-R. Πόσο «μπροστά» ρώτησε κάποιος στο βάθος;

Όσο υπονοεί το γεγονός ότι το οδηγήσαμε για πρώτη φορά το σωτήριον έτος 2008. Έντεκα χρόνια πριν. Ισοδυναμεί με αιώνα αν το μετρήσεις με αυτοκινητικά δεδομένα. Ήταν ενδεικτικό τού πόση τεχνολογία έφερνε μαζί του το GT-R.

Σήμερα, η σπονδυλική στήλη δεν έχει αλλάξει. Προστίθεται όλο και μεγαλύτερο βάθος εξέλιξης χρόνο-χρόνο. Το Nissan GT-R NISMO GT500 συνεχίζει να παραμένει στην αφρόκρεμα των αγωνιστικών με έναν μαγικό τρόπο από τους μηχανικούς της εταιρείας. Απέναντί του είναι ο σκληρός ανταγωνισμός του Πρωταθλήματος Super GT για την επόμενη χρονιά.

Κατά την ταπεινή μας άποψη, το GT-R έχει θέση στην νεότερη ιστορία ως το αυτοκίνητο-τσουνάμι. Σπάνια ένα αυτοκίνητο είναι ικανό να προκαλέσει τόση αναστάτωση στα εφησυχασμένα λιμάνια του σκληροπυρηνικού ανταγωνισμού. Μιλάμε για Ferrari, Porsche και άλλες γαλαζοαίματες καταστάσεις

Το GT-R500 του 2020

Οι εικόνες που βλέπετε δόθηκαν για πρώτη φορά στη δημοσιότητα από τη NISMO, το τμήμα της Nissan που ασχολείται με τις αγωνιστικές κατασκευές αλλά και τις ειδικές εκδόσεις. Οι απανταχού φίλοι της εταιρείας και αυτοκινήτων που δόξασαν την αυτοκίνηση, κυριολεκτικά, τις λατρεύουν.Όπως όταν οι petrolheads της Nissan μαζεύονται στο δικό τους φεστιβάλ.

Τέλος, στο δελτίο Τύπου της Nissan διαβάζουμε πως «το νέο GT-R Nismo 500 θα συμμορφώνεται με τους νέους τεχνικούς κανονισμούς της Κλάσης 1 που θα υιοθετηθούν ομοιόμορφα από το Super GT αλλά και το DTM (Deutsche Tourenwagen Masters)».

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, μία πρώτη δοκιμή εξέλιξης του Nissan GT-R NISMO GT500 λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες, στην πίστα της Σουζούκα, στην Ιαπωνία. Αν σας πέφτει λίγο μακριά, μπορείτε να πάρετε μία γεύση από το εκρηκτικό σασπένς που κυριαρχεί εντός του κόκπιτ στο παρακάτω βίντεο.


Photo: Nissan

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει