Σειρά έχει η Γερμανία: το Hyundai i20 είναι το Νο1 σε αξιοπιστία

Post date:

Author:

Category:

Hyundai-i20-tuv-4drivers.gr

Άλλο ένα δείγμα της ανοδικής πορείας της Hyundai είναι η πιο πρόσφατη έρευνα του γερμανικού οργανισμού TÜV  όπου με μέσο όρο βλαβών μόλις 3% στις δοκιμές τεχνικού ελέγχου, το Hyundai i20 παίρνει την πρωτιά στο μείζον κεφάλαιο «αξιοπιστία»

Όπως γράφαμε στη δοκιμή του νέου Hyundai Kona, ήδηαπό το 2009 το γνωστό περιοδικό TIME φιλοξενούσε ένα άρθρο που είχε τίτλο ”Hyundai: America’s Most Succesful Car Company” και ανέλυε με νούμερα και αποδείξεις τον ισχυρισμό της επικεφαλίδας. Γκούγκλαρε τη φράση ”Hyundai success story και θα βρεις πολύ υλικό που το επιβεβαιώνει.

Από τότε έχουν περάσει χρόνια αλλά η ανοδική πορεία της Hyundai καλά κρατεί. Αυτή τη φορά, τα θετικά αποτελέσματα έρχονται από την πιο απαιτητική ευρωπαϊκή αγορά, τη γερμανική.

Για την έκθεση της TÜV, το μεγαλύτερο γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου Auto Bild και η TÜV πραγματοποίησαν 8,8 εκατομμύρια γενικούς ελέγχους από τον Ιούλιο 2017 έως και τον Ιούνιο 2018.

Τα οχήματα ομαδοποιήθηκαν ανάλογα με την ηλικία και την κατηγορία τους, όπως compact αυτοκίνητα έναντι σπορ αυτοκινήτων, φορτηγά και SUV ή λιμουζίνες, βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, υβριδικά και ηλεκτροκίνητα, χαμηλού κόστους και πιο ακριβά μοντέλα.

Στην έκθεση της TÜV γίνεται διαχωρισμός των οχημάτων σε δύο- τριών, τεσσάρων-πέντε, έξι- επτά, οκτώ-εννέα και δέκα-έντεκα ετών.

Ο νικητής σε κάθε ηλικιακή ομάδα είναι το αυτοκίνητο που εμφάνισε τις λιγότερο σοβαρές βλάβες. Αυτά με τη χαμηλότερη αναλογία βλαβών αποτελούν το Top Ten της συνολικής βαθμολογίας. Ταυτόχρονα, το Auto Bild ορίζει τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα σε κάθε κατηγορία.

Το νέο i20, που λανσαρίστηκε το καλοκαίρι του 2018, αποδεικνύει με τον πιο πειστικό τρόπο την κορυφαία ποιότητα στην κατηγορία του διαθέτοντας ήδη κινητήρες με τις μελλοντικές προδιαγραφές αντιρρυπαντικής τεχνολογίας Euro 6d-TEMP σε συνδυασμό με τη δέσμη τεχνολογιών Hyundai SmartStreamTM.

Παρόλο που είναι ένα compact αυτοκίνητο, είναι διαθέσιμο τόσο με 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (7DCT) όσο και με το σύστημα αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (City Autonomous Emergency Branking) , συμπεριλαμβανομένων επίσης των συστημάτων Forward Collision-Avoidance Assist (FCA) και Lane Keeping Assist (LKA).

Όπως όλα τα νέα μοντέλα της Hyundai, έτσι και το i20 διαθέτει το μοναδικό πακέτο πενταετούς εγγύησης απεριορίστων χιλιομέτρων, το οποίο διατίθεται αποκλειστικά στην Ευρώπη. Αυτό το πρόγραμμα φροντίδας παρέχει στους πελάτες πενταετή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων, πενταετή οδική βοήθεια και δωρεάν τεχνικούς ελέγχους για πέντε έτη.

Info/Photo: Hyundai

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει