Η Bugatti σπάει το ρεκόρ των 300 μιλίων την ώρα

Post date:

Author:

Category:

Η Bugatti Chiron γίνεται σήμερα το πρώτο υπεραυτοκίνητο που είναι ικανό για μια τέτοιια ταχύτητα. Για την ακρίβεια, 490.484 km/h

Bugatti ρεκόρ 300 μίλια την ώρα

Μία προπαραγωγής Bugatti Chiron κερδίζει τους τίτλους των παγκόσμιων media καθώς δείχνει τις απίστευτες ικανότητές της. Στην αριστερή θέση ο έμπειρος οδηγός εξέλιξης της Bugatti και νικητής του Le Mans, Andy Wallace


Η Bugatti Chiron γίνεται το πρώτο υπεραυτοκίνητο που ξεπερνά το όριο των 300 μιλίων την ώρα. Και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της εταιρείας, μετά από αυτήν την επιτυχία η Bugatti θα αποσυρθεί από ανάλογα εγχειρήματα με τον αέρα του νικητή

Συγκεκριμένα, ο Stephan Winkelmann σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα της Bugatti πως «έχουμε αποδείξει πολλές φορές πως κατασκευάζουμε τα ταχύτερα αυτοκίνητα στον πλανήτη. Πλέον, θα αποσυρθούμε από τον ανταγωνισμό τού ποιος φτιάχνει τα γρηγορότερα και θα ασχοληθούμε με άλλους τομείς».

Πότε, πού, πώς;

Το ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα, 2 Αυγούστου 2019, στην πίστα Ehra-Lessien, στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας. Ο οδηγός της, ο 58χρονος Andy Wallace, δήλωσε πως «είναι μία απίστευτη ταχύτητα».

Ο Wallace ανέβασε σταδιακά την ταχύτητα της μαύρης Bugatti Chiron, ανά 50 km/h, για να βεβαιώνεται πως όλα δουλεύουν καλά. Ειδικά σε σχέση με τις όποιες τάσεις ανύψωσης και την αρνητική άντωση. Η τελευταία είναι απαραίτητη για να μην εκτοξευτείς στα ουράνια.

Η όλη διαδικασία απαιτούσε τη μέγιστη αυτοσυγκέντρωση. Η Bugatti κάλυπτε 136 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βρετανός Andy Wallace σπάει ένα ρεκόρ ταχύτητας. Το 1998 οδηγώντας μία McLaren F1, στην ίδια ακριβώς πίστα, είχε σπάσει τότε το ρεκόρ των 391 km/h.

Για την επίτευξη του ρεκόρ μία μεγάλη ομάδα μηχανικών συνεργάστηκε. Το αυτοκίνητο, μία ειδικά προετοιμασμένη Chiron, με τη συνέργεια ανθρώπων της ιταλικής αγωνιστικής ομάδας της Dallara, ήταν έτοιμο.

Σε μία πίστα όπως αυτή που βρίσκεται σε υψόμετρο 50 μέτρων πάνω από το ύψος της θάλασσας υπάρχουν διαφορετικές απαιτήσεις. Σε αντίθεση, δηλαδή, με τα ρεκόρ που συχνά γίνονται στο Salt Lake, της Νεβάδα.

Εδώ, στην Ehra-Lessien, σε ταχύτητες πάνω από τα 400 km/h το αυτοκίνητο είναι σαν να κινείται κόντρα σε τοίχο. Η πίεση του αέρα, η πυκνότητα και η θερμοκρασία μπορούν να επηρεάσουν την τελική ταχύτητα μέχρι και 25 km/h.

Η αλλαγή στόχων

Ο Stephan Winkelmann ήταν ξεκάθαρος. «Αυτή ήταν η τελευταία φορά για εμάς. Η Bugatti θα γραφτεί στην ιστορία ως το πρώτο αυτοκίνητο που ξεπέρασε τα 300 μίλια την ώρα. Και θα μείνει ως τέτοιο για πάντα».

Αυτό είναι το επίσημο video που έβγαλε στον «αέρα» σήμερα η Bugatti. Κάπως έτσι είναι τα 490.484 χιλιόμετρα την ώρα.


Photo: Bugatti

Το 4Drivers δεν ταυτίζεται κατ΄ανάγκην με τις απόψεις των αρθρογράφων που φιλοξενεί, ενώ, ταυτόχρονα, ενθαρρύνει την ελευθερία γνώμης των contributors προς μια ευρύτερη αντίληψη της αυτοκίνησης.

Διαβάστε μας (και) στο Protagon

Διαβάστε μας (και) στο Autotypos

Ίσως να σ’ αρέσει